Ce să nu încălzeşti niciodată la cuptorul cu microunde

1 shutterstock 694624951 jpg jpeg

Dacă eviţi să introduci în cuptorul cu microunde recipiente de plastic, metal sau folie de aluminiu, trebuie să ştii şi ce alimente pot deveni toxice atunci când sunt reîncălzite în cuptorul cu microunde.

Acum aproximativ 30 de ani, americanii au devenit dependenţi de încălzirea rapidă a hranei în cuptorul cu microunde. În prezent, generaţiile mai tinere din întreaga lume nici nu-şi pot imagina să facă floricele de porumb fără el. Totuşi, mulţi dintre noi folosesc incorect cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi diverse alimente. Un cuptor cu microunde nu găteşte alimentele în mod egal, ceea ce înseamnă că bacteriile prezente în alimentele reîncălzite pot supravieţui. Pentru a minimiza riscurile folosirii cuptorului cu microunde, nu-l folosi pentru a găti sau încălzi anumite alimente.

8 cpf promo de numar 128x89 jpg jpeg

Ouăle fierte

Atunci când un ou fiert este gătit la cuptorul cu microunde, umezeala din interior creează o acumulare de abur, ca într-o oală sub presiune în miniatură, până la punctul în care oul poate exploda. Este posibil ca oul să nu se spargă în cuptor, în te pregăteşti să-l mănânci. Pentru a evita aceasta, taie-l în bucăţi mici înainte de a-l reîncălzi sau, mai bine, evită să-l introduceţi în cuptorul cu microunde.

 

Carnea procesată

Aceasta poate conţine substanţe chimice şi conservanţi care le extind durata de valabilitate. Din păcate, microundele înrăutăţesc efectele acestor substanţe asupra sănătăţii tale. Prin consumarea de carne procesată încălzită la microunde ne putem expune, fără să ştim, la colesterol oxidat prin procesul de încălzire. Oxidarea colesterolului a fost legată de dezvoltarea bolilor coronariene.

 

Orezul

Orezul încălzit la microunde poate duce uneori la intoxicaţii alimentare, din cauza unei probleme care implică prezenţa unei bacterii foarte rezistente numită Bacillus cereus. Căldura ucide această bacterie, dar poate să producă spori toxici şi rezistenţi la căldură. O serie de studii confirmă faptul că, odată ce orezul iese din cuptorul cu microunde şi este lăsat la temperatura camerei, sporii pe care este posibil să-i fi dezvoltat se pot înmulţi şi pot cauza intoxicaţii alimentare dacă îl consumi. Mediul umed al orezului cald îl face un teren ideal de reproducere. Intoxicaţia se manifestă adesea prin diaree, greaţă şi vărsături. Pentru a evita orezul contaminat, încălzeşte-l până ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi menţine-l cald.

 

Varza, sfecla sau spanacul

Dacă vrei să păstrezi pentru o altă masă ce a rămas dintr-un preparat cu varză, sfeclă sau spanac, reîncălzeşte-l într-un cuptor obişnut, mai degrabă decât într-unul cu microunde. Atunci când sunt puse în cuptorul cu microunde, nitraţii naturali se pot transforma în nitrozamine, care pot fi cancerigene.

FOTO: ShutterstockRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg