Ce se întâmplă dacă adaugi aspirină la fiecare ciclu de spălare al maşinii

1 shutterstock 1072178321 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că tratează anumite afecţiuni, însă aspirina are multe utilizări. Un rol important îl joacă în înfrumuseţare, măştile cosmetice cu aspirină având proprietăţi benefice pentru tenul acneic, de pildă. Surprinzător este şi că aspirina produce o reacţie incredibilă atunci când este adăugată în maşina de spălat.

O mulţime de trucuri bazate pe ingrediente simple, accesibile la preţ şi la-ndemână produc efecte spectaculoase, iar în această categorie intră şi aspirina sau acidul acetilsalicilic. Ce se întâmplă când adăugi aspirină în maşina de spălat şi mai ales ce rezultate obţii după câteva spălări?

Câte pastile sunt necesare la fiecare spălare

Ştim că, în timp, hainele spălate la maşină se deteriorează, iar culorile lor se estompează. Ca să previi acest neajuns, adesea, cauţi în magazine produse-minune care să amâne efectul de purtare îndelungată al hainelor. Dacă adaugi în maşina de spălat aspirină, peste hainele ce urmează să fie curăţate, poţi obţine efecte similare cu cele ale produselor create în acest scop. Mai precis, aspirina are capacitatea de a păstra culoarea vie şi de a proteja ţesăturile.

2 aspirine jpg jpeg

Un efect neaşteptat de bun îl are aspirina asupra obiectelor vestimentare de culoare albă. Substanţa favorizează păstrarea culorii albe mai mult timp, fără a distruge materialele. Pentru a vedea rapid rezultatele, specialiştii recomandă adăugarea a cinci pastile de aspirină la fiecare ciclu de spălare.

Alte utilizări ale aspirinei – Combate acneea

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, aspirina ajută la reducerea acneei. Trebuie să zdrobeşti două-trei pastile şi să le amesteci cu apă. Adaugă amestecul pe zona afectată şi lasă-l câteva minute, apoi spală-te pe faţă.

Reduce roşeaţa pielii

Aspirina conţine un ingredient liposolubil, utilizat în produsele cosmetice cu rol în curăţare şi care conferă luminozitate pielii. Poţi obţine acelaşi efect benefic şi dacă aplici pe ten o mască pe bază de aspirină. Tot ce trebuie să faci este să amesteci şapte pastile cu trei linguri de iaurt şi o lingură de miere. Las-o să acţioneze un sfert de oră şi apoi clăteşte-te bine pe faţă.

@shutterstock, brightside.com  Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg