Ce trebuie să pui în maşina de spălat, ca hainele să nu se mai decoloreze. Totul cu ingrediente accesibile şi ieftine!

1 haine negre jpg jpeg

Să speli rufe la maşina de spălat este o acţiune simplă, dar să le speli corect nu este deloc uşor. De aceea, specialiştii vin cu soluţii pentru a te ajuta să obţii haine curate şi strălucitoare. Dacă te-ai întrebat care este cel mai bun truc pentru rufe negre şi decolorate, îţi oferim soluţia!

Foloseşti detergent la fiecare spălare, ceea ce este normal, însă această soluţie poate lăsa uneori urme de săpun. Noii pantaloni negri sau tricourile tale preferate s-au decolorat? Cel mai probabil, reziduurile de săpun, care se lipesc de haine, pot fi de vină.

Decolorarea hainelor negre reprezintă o problemă pentru multe persoane. Mai ales că după multe spălări, hainele închise la culoare încep să îşi schimbe nuanţa. Nu şi dacă vei încerca acest truc eficient! 

Citeşte şi: De ce miroase urât maşina de spălat şi cum scapi de mirosurile urâte. Soluţii simple şi eficiente 

Piperul te ajută să nu mai ai haine decolorate 

Se spune că piperul acţionează ca un exfoliant natural, care curăţă reziduurile de săpun, ce provoacă decolorarea rufelor. În plus, piperul negru împiedică transferul culorilor pe hainele tale şi nu provoacă miros înţepător.

Tot ce trebuie să faci, este să adaugi o linguriţă de piper negru peste detergent, în compartimentul maşinii de spălat. Seteazi temperatura de 30 de grade, apoi porneşti maşina de spălat. Super simplu, nu?

Reţine! 

Piperul negru este util la spălatul hainelor, însă specialiştii îţi recomandă să te foloseşti de acest truc doar la ocazii rare. În caz contrar, pot apărea deteriorări la nivelul maşinii de spălat. 

Şi oţetul face minuni! 

Un alt truc pentru a preveni decolorarea este folosirea oţetului alb, un produs pe care îl găseşti la orice magazin şi care face minuni pentru casă. Tot ce trebuie să faci este să pui hainele negre, după ce le-ai spălat, într-un lighean cu apă şi oţet. Lasă-le câteva minute în lighean, apoi stoarce-le bine şi pune-le la uscat.

O variantă şi mai simplă este să adaugi câteva linguri de oţet în compartimentul maşinii de spălat, unde pui, de obicei, balsamul.

Sursă foto: Shutterstock