Cei mai frumoşi fluturi din lume. TOP 5 vieţuitoare încântătoare

cei mai frumoşi fluturi din lume jpeg

Fiecare fluture este frumos, dar unora dintre ei natura le-a stropit aripile în nuanţe viu colorate, încât este o încântare să-i priveşti. Să descoperim aşadar cei mai frumoşi fluturi din lume.

1. Cei mai frumoşi fluturi din lume - Fluturele Morpho Menelaus

Este una dintre speciile de fluturi care-ţi iau ochii prin superbele nuanţe de albastru care se regăsesc pe aripile sale. De la albastru metalic la albastru cobalt,aripile fluturelui Morpho Menelaus par că prind viaţă la fiecare zbor. Trăieşte în pădurile ecuatoriale din America Centrală şi de Sud,şi pe lângă faptul că sunt printre cei mai frumoşi fluturi din lume,ei se numără şi printre cei mai mari,anvergula aripilor având aproximativ 15 cm.

Merită cu prisosinţă să îl trecem pe lista cu cei mai frumoşi fluturi din lume!

7c8843d31cca5f9441907f84f4efd107 jpg jpeg

2. Fluturele lui Ulises

Nuanţele azurii ale mărilor tropicale se regăsesc pe aripile Fluturelui lui Ulises. Interesant este faptul că aripile sale sunt albastre doar pe deasupra,iar în momentul în care zboară razele soarelui se reflectă prin ele şi astfel poate fi văzut de la mare distanţă. În perioada de repaus aripile sunt maro,ceea ce-l ajută să se ascundă de eventualii prădători,care l-ar pândi în pădurile luxuriante din Australia.

0f31d7566177eedb852fd6adddd92084 jpg jpeg

3. Cei mai frumoşi fluturi din lume - Fluturele cu aripi de sticlă

Această specie de fluturi este una dintre cele mai fascinante,deoarece aripile sale sunt în cea mai mare parte transparente. Poate fi zărit în Panama,Venezuela şi Mexic,unde localnicii l-au poreclit „fluturele oglinjoară”. Marginile opace ale aripilor sunt presărate cu nuanţe de maro,roşu,portocaliu şi alb,care-l ajută să se camufleze în natură.

689457f808889071b5a1bef881286f23 jpg jpeg

4. Fluturele Leopard

Pe lista cu cei mai frumoşi fluturi din lume trebuie trecut şi fluturele leopard.

Tocmai din estul îndepărtat,din Singapore,vine una dintre cele mai uimitoarea specii de fluturi,Fluturele Leopard. Denumirea sa vine bineînţeles de la coloritul corpului său,care este o copie fidelă a blănii temutului prădător. Nuanţe de galben strălucitor şi portocaliu –stacojiu se regăsesc pe aripile sale,pe care natura le-a stropit din loc în loc cu puncte negre. Deosebite sunt şi marginile aripilor,ce pot fi confundate cu uşurinţă cu o broderie ţesută cu multă migală.

5c08c0aa5d5427838a9d8287366eace2 jpg jpeg

5. Cei mai frumoşi fluturi din lume - Fluturele păun

Candidatul bătrănului continent Europa la mult râvnitul titlu este Fluturele Păun. Deşi nu este un fluture de mari dimensiuni,aripile sale par ieşite de sub mâna măiastră a unui mare pictor.  Nuanţele de roşu-arămiu,galben,maro şi mov de pe spatele său îl fac să fie o apariţie de neuitat.

c499f921d54608e0002e714cd715e2d6 jpg jpeg

Citeşte şi:

Cele mai haioase rase de câini pitici

Pericolele verii la câini