Cel mai mare câine din lume

1 zeus tallest dog main tcm25 14878 jpg jpeg

În 2018, Cartea Recordurilor l-a încoronat pe Freddy, un „căţel“ din rasa Marele Danez „cel mai mare câine din lume“. Şi în ziua de azi Freddy încă deţine recordul. Giganticul, dar blândul patruped măsoară 1.035 metri în înălţime.

Freddy locuieşte împreună cu sora lui, Fleur şi stăpâna lor, Claire Stoneman, în Leigh-on-Sea, un oraşel din sudul Angliei. Clair povesteşte că, pentru cei doi Mari Danezi cheltuieşte, anual, în jur de 10.000 de lire sterline, doar pentru mâncare.

„Freddy mănâncă, zilnic, un kilogram de carne de vită tocată, o caserolă de 250 de grame de carne de vită macră, pentru grătar şi 300 de grame de ficat,“ le-a spus Clair reprezentanţilor Cărţii Recordurilor.

Rosul fiind marea pasiune ale lui Freddy şi ale lui Fleur, cei doi au distrus, de-a lungul anilor, nu mai puţin de 26 de canapele! Şi totuşi, asta nu a diminuat deloc dragostea lui Clair pentru Marii ei Danezi, în special atunci când Freddy îşi pune laba în poala ei, aşteptând un masaj.

Citeşte şi: Cum să ai grijă de prietenul tău cu blană în sezonul rece

Printre cele mai mari rase de câini din lume

Marele Danez este una dintre cele mai mari rase de câine din lume, din punct de vedere al înălţimii. De altfel, cel mai mare câine din lume al tuturor timpurilor a fost tot un Mare Danez, pe numele său Zeus, care a ajuns la o înălţime de 1.118 metri.

Caninul de talie mare, foarte musculos şi puternic, are o înălţime între 76 cm şi 81 cm, iar greutatea este între 54 kg şi 62 kg. Asta la masculi, căci femelele sunt puţin mai scunde şi mai slăbuţe. Iar, dacă Marele Danez se ridică pe picioarele din spate, pot fi mai înalţi decât un om. Ca personalitate, sunt câini foarte blânzi, dar pot deveni puţin agresivi când e vorba de apărarea teritoriului sau când îşi simt familia ameninţată.

Cel mai mare câine în greutate

Cloe, un Mastiff din Anglia, a fost declarat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai solid câine din lume. Zorba, sau mai exact Acaima Zorba of La-Susa, s-a născut pe data de 26 septembrie 1981, iar greutatea lui, măsurată în noiembrie 1987, era de 156 kg! Tot la acea dată, Zorba măsura 94 centimetri la înălţimea umărului şi avea o lungime totală de 251 centimetri, de la bot la vârful cozii. Mastiff-ul englez a fost fără îndoială cel mai greu şi mai masiv câine care a trăit vreodată, titlul său nefiind depăşit nici astăzi.Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg