Cele mai ascultătoare rase de câini. 6 câini respectuoşi şi cuminţi

cele mai ascultătoare rase de câini jpeg

Cel mai frumos animal de companie este câinele. El este considerat cel mai bun prieten al omului, dar dacă cauţi un câine uşor de antrenat şi ascultător, lucrul de care trebuie să ţii cont este rasa. Iată care sunt cele mai ascultătoare rase de câini.

1. Cele mai ascultătoare rase de câini - Pudel

pudel jpg jpeg

Indiferent dacă este pitic, miniatură sau standard, câinii din rasa Pudel sunt consideraţi cei mai inteligenţi şi ascultători, potriviţi pentru familiile cu copii. Cel pitic nu este la fel de uşor de dresat ca cel miniatură sau standard, dar va învăţa cu timpul.

2. Border Collie

border jpg jpeg

Probabil cel mai deştept dintre toţi caninii, Border Collie este şi cel mai ascultător, energic şi care necesită spaţiu. Este în general rezervat faţă de persoanele străine, dar foarte ataşaţi de stăpânul lui şi membrii familiei.

3. Cele mai ascultătoare rase de câini - Ciobănesc german

german jpg jpeg

În timp ce este de asemenea un câine de vânătoare, ciobănescul german se află într-o clasă proprie. Există un motiv pentru care îi vedem adesea în colaborare cu militarii sau poliţia – sunt uşor de instruit, protectori, devotaţi, ascultători şi foarte inteligenţi, cu un temperament puternic. Ciobănescul german poate deveni un bun câine de companie şi pentru copii.

4. Doberman Pinscher

doberman jpg jpeg

Un câine de pază foarte energic, loial şi inteligent, Doberman Pinscher răspunde foarte bine în dresaj şi are o atitudine pozitivă. Se supune şi cooperează, nu sunt agresivi, dar pot deveni sând sunt supuşi în faţa unei ameninţări.

5. Cele mai ascultătoare rase de câini - Retriever

retriver jpg jpeg

Labradorul şi Golden Retriever sun o altă rasă de câini foarte ascultători. Ei sunt folosiţi ca ghid pentru persoanele fără vedere sau alte dizabilităţi, fiind companioni plini de viaţă şi foarte afectuoşi, mai ales Golden Retriever. Sunt o rasă de câini foarte prietenoşi.

6. Papillon

papilon jpg jpeg

Dacă vrei un căţel mic, ascultător, altul decât Pudelul, micuţul Papillon este ceea ce cauţi. Este foarte vioi şi jucăuş, care învaţă foarte repede, cu resurse enorme pentru efort şi care este atletic. Este alegerea potrivită pentru apartamente, fiind şi un foarte bun paznic.

Citiţi şi: Informaţii despre câini

Credite foto: www.cuteness.com; www.pexels.com