Cele mai bune vase pentru plita cu inducţie. Ce materiale să alegi

1 68501 original jpg jpeg

Plitele cu inducţie sunt foarte moderne şi foarte practice. Vasele pentru plita cu inducţie pot avea orice mărime, mai ales la cele care nu au zone de încălzire marcate. Ceea ce este important la vasele pentru plita cu inducţie este materialul. Iată care sunt cele mai bune vase pentru plita cu inducţie.

Plitele cu inducţie sunt foarte moderne şi foarte practice. Vasele pentru plita cu inducţie pot avea orice mărime,mai ales la cele care nu au zone de încălzire marcate. Ceea ce este important la vasele pentru plita cu inducţie este materialul.

Cele mai bune vase pentru plita cu inducţie sunt următoarele:

Cele mai bune vase pentru plita cu inducţie – vase pretenţioase,dar mult mai bune pentru calitatea preparatelor

Datorită faptului că la plitele cu inducţie se creează o turbulenţă electro-magnetică în partea de jos a cratiţei sau tigăii pentru a genera căldura necesară gătitului,acestea trebuie să aibă bază fero-magnetică. Vasele din oţel emailat sau fontă sunt printre cele mai bune vase pentru plitele cu inducţie.

Pentru că plitele cu inducţie au intrat puternic pe piaţă,cei mai mulţi dintre producători oferă cratiţe din oţel inoxidabil noi,care merg şi la acest nou mod de a găti. Însă,nu toate vasele din oţel inoxidabil sunt bune pentru noile plite.

Mare atenţie şi la vasele din cupru sau aluminiu,care oferă o rezistenţă electrică prea mică pentru a genera căldură suficientă,deci nu sunt indicate pentru plitele cu inducţie. Ceea ce este de ajutor este faptul că vasele din oţel inoxidabil pentru plita cu inducţie au un semn special la bază,care indică faptul că sunt bune pentru astfel de plite.

Cele mai bune vase pentru plita cu inducţie – vasele speciale pentru plita cu inducţie nu se ard şi nu se deteriorează atât de repede

Pentru vasele speciale de gătit pe plita cu inducţie aveţi nevoie de capace din acelaşi material sau din sticlă. Ceea ce va bucura la plitele cu inducţie şi vasele acestora,este faptul că mâncarea se încălzeşte şi se găteşte mai repede, dimensiunea vaselor nu contează,căci plita se încălzeşte pe toată suprafaţa,asta însemnând şi un consum mai redus de electricitate.

Un alt avantaj al plitelor cu inducţie şi vasele speciale pentru ele este faptul că acestea nu se ard,deci spălatul vaselor devine un obicei plăcut. Mâncare prinsă pe cratiţe,fumul lăsat pe fundul lor şi alte lucruri neplăcute ale vaselor folosite pe aragazul cu gaz dispar.

Cele mai bune vase pentru plita cu inducţie - Ce mai trebuie să ştii

Pentru că plitele cu inducţie încep să încălzească doar în momentul contactului dintre suprafaţa vitrată şi fundul vasului,este neapărată nevoie de oale,tigăi şi cratiţe de inox sau materiale feroase cu densitate superioară. Normele de sănătate exclud aluminiul din utilizarea sa în alimentaţia publică,deoarece este un metal reactiv,care aduce modificări chimice preparatelor la temperaturi înalte. Când se găteşte pe plita cu inducţie,aceasta cere neapărat vase mai pretenţioase,care sunt excelente pentru calitatea preparatelor din bucătărie.

Citiţi şi: Ce să nu găteşti într-o tigaie de fontăRecente

Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG