Cele mai loiale rase de câini

1 77100 original jpg jpeg

Câiniele este, într-adevăr, cel mai bun prieten al omului! Stă mereu de partea ta, te salvează din orice primejdie, fiind dispus să îşi rişte viaţa pentru tine. Nenumărate filme şi seriale au ca sursă de inspiraţie principala trăsătură de caracter a câinilor, loialitatea. Descoperă rasele de câini renumite pentru devotamentul lor faţă de stăpâni:

Ciobănesc german

german jpg jpeg

Origine: Germania

Motivul pentru care Poliţia şi Armata folosesc ciobănescul german în antrenamente şi misiuni nu este doar forţa şi inteligenţa acestuia, ci şi loialitatea de care dă dovadă. Îşi ascultă stăpânul indiferent de situaţie cu care formează o relaţie de prietenie armonioasă.

Saint-Bernard

saint bernard jpg jpeg

Origine: Elveţia

Uriaşul este 100% devotat stăpânului său. Saint-Bernard are multă dragoste de oferit, fiind prietenos chiar şi cu străinii. În munţii Alpi, ajută la salvarea călătorilor blocaţi în zăpadă. Este calm şi blând, în special cu copiii.

Collie

collie jpg jpeg

Origine: Scoţia

Câinele Collie este notoriu pentru devotamentul său faţă de stăpân. Este companionul ideal pentru familie, fiind foarte atent atunci când se joacă cu copiii, punând siguranţa lor pe primul loc.

Akita

akita jpg jpeg

Origine: Japonia

Toate lumea cunoaşte povestea lui Hachiko, un câine din rasa Akita, care a aşteptat în gară, timp de 9 ani, întoarcerea stăpânului său, chiar dacă acesta era decedat. Hachiko este considerat un simbol al loialităţii în Japonia.

Akita este timid, se fereşte de străini, însă, cu stăpânul său este loial, afectuos şi jucăuş.

Amstaff

amstaff jpg jpeg

Origine: Statele Unite ale Americii

Amstaff-ul pare fioros la prima vedere, dar este devotat stăpânului său şi nu îi pune la îndoială deciziile, face tot ceea ce i se cere. Din păcate, loialitatea amstaff-ului are şi dezavantaje, fiind folosit în lupte de câini, din cauza faptului că urmează necondiţionat ordinele stăpânului.

Este energic şi curajos, adoră să exploreze împrejurimile.

Surse imagini: www.pets4homes.co.uk , www.vetstreet.com

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

image