Cele mai mari mamifere de pe Glob

1 46315 original jpg jpeg

Locurile pe podium pentru cele mai mari animale de pe apă şi de pe uscat revin următorilor:

Locul I:Balena Albastră

Cel mai mare mamifer de pe glob,din cele mai vechi timpuri,este balena albastră. Cercetătorii spun că nici cei mai mari dinozauri care au trăit pe pământ nu o egalează în dimensiuni. Balena albastră poate atinge 30 m lungime şi poate cântări mai mult de 100 de tone. Zgomotele pe care le emite sub apă sunt foarte puternice şi se pot auzi de la o distanţă de 800 km.

Este cel mai mare animal patruped terestru,„regele” speciilor de elefanţi,depăşindu-i în dimensiuni pe cei asiatici. Greutatea unui mascul ajunge,în medie,la şapte tone,astfel că ar fi nevoie de 165 de bărbaţi adulţi ca să-l egaleze. Elefanţii africani sunt foarte longevivi,putând atinge venerabila vârstă de 70 de ani. Cu vederea nu stau prea bine,în schimb comunică eficient cu ceilalţi membri ai speciei şi se hidratează intens (57.000 l de apă pe an).

Rinocerii au o greutate între 1,5 şi 4 tone,fiind renumiţi şi uşor de recunoscut graţie cornului lor ascuţit. Deşi au un creier relativ mic în comparaţie cu al altor animale (400-600 g),sunt cele mai puternice mamifere,întrucât pot ridica greutăţi care depăşesc cu 300 de kg greutatea lor.Recente