Cele mai neinspirate cadouri. Evită să le oferi de Crăciun!

1 edgar soto 1hiknktxeu0 unsplash jpg jpeg

Indiferent dacă faci cumpărături pentru prieteni sau rude, obţinerea unui cadou potrivit pentru fiecare de pe lista ta nu este întotdeauna un lucru uşor. Nu există un ghid perfect pentru oferirea celor mai apreciate cadouri, pentru că gusturile sunt diferite, dar sunt anumite daruri care nu sunt dorite în timpul sărbătorilor de către majoritatea.

Toţi am fost nevoiţi cel puţin o dată să ne prefacem entuziasmaţi de un cadou care nu ne era pe plac, deci ştim că este o mare diferenţă între a oferi un cadou de complezenţă şi a găsi darul potrivit fiecărei persoane. Din fericire, recent, compania Google a realizat un ghid al cadourilor, numit Shopping Gift Guide care oferă o listă cu cele mai căutate produse ale anului 2020, dispuse în 7 categorii diferite. Pe de altă parte, există sondaje, cum este cel realizat de o companie de cadouri personalizate, care au identificat ce nu-şi doresc cei mai mulţi internauţi.

Acestea sunt considerate cele mai nefericite idei de cadouri!

În timp ce articolele personalizate, inclusiv îmbrăcămintea, cărţile foto şi ustensilele de bucătărie, sunt printre cele mai populare cadouri de sărbători, cadourile impersonale au fost cele mai puţin dorite. De altfel, 72% dintre respondenţi au afirmat că îşi doresc daruri unice, oferite din inimă, care să demonstreze că persoana care le oferă chiar îi cunoaşte destul de bine.

Un alt sondaj a fost realizat cu participarea a 1.200 de internauţi din SUA, cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani şi îmbrăcămintea a fost una dintre cele mai nedorite cadouri. Poate fi o opţiune excelentă dacă ştii preferinţele persoanei pentru care alegi darul, dar este riscantă dacă nu ai nicio idee cu privire la stilul persoanei sau la dimensiunile acesteia. 

Aproape 50% au fost de părere că articolele de îmbrăcăminte reprezintă un cadou lipsit de originalitate, iar aproximativ 12% au spus că articolele de uz casnic, decoraţiunile şi mobilierul sunt daruri neinspirate. Toate acestea au în comun faptul că este dificil să nimereşti dorinţele şi stilul celor care le sunt oferite, chiar dacă sunt membri ai familiei. Ar putea fi mai bine să oferi un card cadou şi să îi laşi să-şi aleagă propriile obiecte. Cardurile cadou sunt o alegere mult mai sigură, având în vedere că doar 1,4% au considerat că sunt daruri nepotrivite.

Dintre articolele specifice, puloverele au fost cele mai antipatizate, iar şosetele, pantofii şi lenjeria de corp au fost, de asemenea, văzute ca unele dintre cele mai proaste idei de cadouri de Crăciun.

În topul celor mai nedorite cadouri s-au mai aflat:

- ramele foto,

- decoraţiunile pentru casă,

- mobilierul,

- seturile de produse de îngrijire personală, cosmetice sau produse de machiaj,

- tricourile,

- lumânările decorative,

- parfumurile neinspirat alese,

- cănile,

- jucăriile care fac prea mult zgomot.

Cum  au reacţionat cei mai mulţi la primirea unui dar nepotrivit

Cei mai mulţi dintre internauţii americani care au participat la sondaj, mai precis 74% dintre ei, s-au prefăcut că le place cadoul, iar 30% chiar şi-au exprimat aprecierea. Doar aproximativ 13% dintre internauţi au recunoscut că nu le-a plăcut cadoul. În schimb, majoritatea pur şi simplu au păstrat darul, dar nu l-au folosit niciodată. Returnarea darului la magazinul de unde a fost cumpărat a fost, de asemenea, o modalitate de a scăpa de cadoul nepotrivit.

Pont

Dacă nu doreşti ca darul să se piardă sau dacă nu cunoaşteţi pe cineva care l-ar aprecia mai mult decât tine, este o idee bună să încerci să-l schimbi sau să-l returnezi magazinului, astfel încât cel care ţi l-a oferit să nu fie jignit.Recente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg