Cele mai parfumate flori de grădină

1 74198 original jpg jpeg

O grădină plină de flori înmiresmate este visul oricărei femei. Dacă ai la dispoziţie un colţişor verde, iată care sunt cele mai parfumate flori de grădină pe care să le plantezi în micul tău paradis.

Cele mai parfumate flori de grădină. Liliacul

Florile au un parfum dulce şi foarte puternic,mai ales în primele ore după ce şi-au deschis petalele. Fie că florile sunt albe,roz sau mov,liliaculeste una dintre cele mai frumoase plante ornamentale. Înfloreşte de obicei primăvara,fiind unul dintre vestitorii acestui frumos anotimp. Preferă zonele temperate în ceea ce priveşte gradele din termometre,dar îl poţi planta şi în zonele scăldate de soare din grădină.

Cele mai parfumate flori de grădină. Iasomia

Cine poate uita parfumul îmbătător al iasomiei? Cu petale albe şi ascuţite,această floare se numără printre preferatele femeilor,mireasma ei fiind ingredientul principal din multe parfumuri. Există peste 200 de specii de iasomie şi poate fi plantată atât în grădină,cât şi în ghiveci,dacă vrei să te bucuri de ea şi în perioada iernii. Parfumul ei este mai puternic la lăsarea serii.

Cele mai parfumate flori de grădină. Trandafirii

Despre trandafirse spune că este floarea iubirii,fiind nelipsită atunci când se fac declaraţii de dragoste. Soiurile clasice de trandafiri sunt mult mai înmiresmate decât cele apărute în urma combinării mai multor specii. Printre cei mai parfumaţi trandafiri se numără cei din soiurile de trandafiri Bourbon,Damask şi China. Trebuie plantaţi în zone cât mai însorite,deoarece doar în prezenţa luminii îşi deschid petalele.

Cele mai parfumate flori de grădină. Tuberozele

Au un parfum unic,intens,iar florile sunt albe,stropite pe margini cu un roz pal. Înfloresc de obicei la sfârşitul verii şi nu trebuie udate foarte des. Pentru a te bucura anual de parfumul lor este bine să scoţii bulbii de tuberoze din pământ toamna şi să-i păstrezi până primăvara în pungi de hârtie,într-un loc întunecat.

Cele mai parfumate flori de grădină. Magnolia

Această specie de floare,în special magnolia stelată,este o încântare pentru simţuri. Parfumul său este dulce,cu o uşoară notă de citrice. Înfloreşte de obicei primăvara,dar doar dacă o plantezi în grădină în zone însorite sau parţial umbroase.