Cele mai sănătoase tipuri de nuci

1 81120 original jpg jpeg

Nucile sunt necesare pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată şi ar trebui mâncate în fiecare zi. Acestea sunt surse importante de grăsimi monosaturate (bune), care scad riscul de afecţiuni cardiovasculare. Nucile, dacă alegi tipul corect, sunt un izvor de proteine, minerale şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru starea generală de sănătate.

Anumite tipuri de fructe cu coajă lemnoasă pot preveni bolile coronariene, îngrăşarea şi creşterea nivelului de colesterol. Aşadar, iată care sunt cele mai sănătoase nuci pentru tine:

Migdale

Un pumn de migdale oferă aproape 25% din necesarul zilnic de magneziu şi de calciu, două minerale esenţiale pentru sistemul osos. Se pare că migdalele conţin vitamina E şi seleniu, substanţe nutritive despre care se spune că au capacitatea de a preveni cancerul. Mai mult, migdalele pot fi mâncate ca gustare în fiecare zi, pentru a ţine sub control nivelul de colesterol.

Nuci

Ştim că nucile sunt foarte bune pentru sănătatea creierului, a inimii, a pielii şi a oaselor. Ele sunt surse importante de acizi graşi Omega-3 şi antioxidanţi care previn cancerul. Însă, nu trebuie să exagerezi când mănânci nuci. Recomandat este un pumn de nuci pe zi.

Nuci pecan

Studiile recente au arătat că nucile pecan pot reduce în mod clar colesterolul. Ele conţin în plus mai mult de douăzeci de minerale şi vitamine de bază. Include-le în alimentaţia ta zilnică sau de două-trei ori pe săptămână. Menţine-te sănătoasă şi bucură-te de beneficiile pe care le au aceste nuci asupra sănătăţii.

Nuci braziliene

Fibre, magneziu, cupru, vitamina E, niacin, seleniu – acestea sunt câteva dintre substanţele nutritive prezente în nucile braziliene. Mai mult, conţin proteine care îmbunătăţesc nivelul de energie şi rezistenţa şi, implicit, masa musculară. De asemenea, este recomandat să nu se exagereze cu mâncatul de nuci braziliene din cauza grăsimilor pe care le conţin.

Nuca de cedru siberian

Originare din Rusia, aceste nuci conţin aproximativ 70% din aminoacizii de bază necesari organismului - vitaminele A, B1, B2, B3 şi E, macro şi micronutrienţi, precum cupru, magneziu, cobalt, zinc, fosfor, iod, fier şi mangan, dar şi acizi graşi polinesaturaţi şi proteine. În plus, nuca de cedru siberian sunt ca uleiul de peşte în măsura în care au o grăsime nesaturată similară. Această grăsime nesaturată scade nivelul ridicat de colesterol şi menţine arterele sănătoase, prevenind depunerea grăsimilor pe pereţii acestora.