Cerceluşul, o plantă uşor de îngrijit

1 65170 original jpg jpeg

Când vrei să cumperi pentru tine sau pentru cineva drag o floare frumoasă, delicată şi lipsită de pretenţii, ia în considerare cerceluşul.

Rezistă pe balcon la vreme rece

Cele mai mici temperaturi pe care le suportă bine sunt cele cuprinse între şase şi zece grade Celsius. De aceea,cum primăvara încă întârzie,locul ei ideal este într-un ghiveci sau o jardinieră într-un balcon închis,pe hol sau pe verandă. În plus,are nevoie de lumină,dar nicidecum de raze directe de soare.

Nu are nevoie de mutări

Cerceluşului îi merge excelent într-un loc răcoros,umed şi bine aerisit,reuşind să se acomodeze repede cu un astfel de spaţiu. Este esenţial să nu îl deranjezi prea mult. Dacă e ceva ce duce la pierderea rapidă a bobocilor şi a florilor lui,aceasta sigur este mutarea dintr-o parte în alta a apartamentului la perioade scurte de timp.

Acceptă să-i dai apă rar

Cât încă este frig,poţi să-l uzi doar când pământul lui este complet uscat. Numai aşa cerceluşul se poate „odihni” pe repausul sezonului rece. Nu te îngrijora dacă îşi pierde frunzele în această perioadă! Este ceva obişnuit. În februarie,poţi să-l aşezi într-un ghiveci mai mare,iar în martie,poţi tăia puţin din vârf şi din lăstarii din lateral,ca să nu crească haotic. Altfel,poate atinge şi trei metri înălţime.

Ştiai că...

...numit şi fuchsia,cerceluşul a dat denumirea unei culori,amestec de roz şi violet?