Cum creşti plante aromatice acasă

1 80803 original jpg jpeg

Deşi acest lucru poate părea dificil, nu trebuie să fii expertă în grădinărit pentru a creşte ierburi aromatice acasă; trebuie doar să ai răbdare şi voinţă. Partea interesantă este că nu trebuie să ai o grădină, ci le poţi planta în ghiveci, pe care-l ţii pe balcon sau pervaz.

Iată cum poţi creşte plante aromatice acasă:

Alege ierburile cu grijă

În primul rând, rasadurile plantelor (coriandru, busuioc, cimbru, oregano etc) pe care vrei să le plantezi în ghiveci necesită multă atenţie. Ele au nevoie de lumină şi de apă, deoarece ramurile lor tind să se usuce foarte repede.

Cea mai uşoară modalitate de a începe să creşti propriile plante medicinale ar fi să le foloseşti pe cele care sunt deja preambalate - le poţi găsi la anumite supermarketuri. Dacă vrei să încerci cu seminţe, este foarte bine, dar sunt mai greu de îngrijit şi necesită mai multă atenţie.

Alege ghiveciul potrivit

În ceea ce priveşte ghiveciul în care să-ţi plantezi ierburile, ţine minte cel mai important lucru, care este de drenaj. Ghiveciul va avea nevoie de acces pentru ca apa să se scurgă. Vasele de teracotă sunt cele mai bune, deoarece sunt perfecte pentru grădinărit.

Nu uita de apă şi lumina soarelui

Să vorbim despre udarea plantelor - va trebui să faci acest lucru cel puţin o dată pe zi. În timpul verii, este mai bine să le uzi seara, astfel încât apa să ajungă la rădăcini înainte de a se usca. De asemenea, vor avea nevoie de cât mai multă lumină naturală, aşa că găseşte-i un loc în casa ta, unde soarele este în abundenţă.

Lasă-le să respire

Niciodată nu trebuie să pui mai multe plante în acelaşi ghiveci, deoarece au nevoie de spaţiu pentru dezvoltare. De asemenea, trebuie să tai ierburile din când în când, pentru a împiedica să înflorească. La urma urmei, ierburile sunt importante pentru tine, nu florile, nu-i aşa?

Dacă urmezi aceste reguli simple, vei avea o colecţie de ierburi proaspete, cu care vei putea găti cu uşurinţă mese delicioase şi aromate.

Credit foto: www.bebeautiful.in