Cum poţi păstra un avocado proaspăt mai mult timp. Lucruri neştiute despre acest fruct

1 avocado jpg jpeg

Ştiai că avocado este un fruct şi nu o legumă? Deoarece aspectul său este unic, avocado este adesea confundat cu o legumă. Are un gust incomparabil cu savoarea căpşunii sau a mărului. Este bogat în grăsimi sănătose şi nu are atât de mulţi carbohidraţi ca alte fructe. Dacă ai cumpărat prea multe bucăţi de avocado şi nu ştii ce să faci cu ele, află că este indicat să le păstrezi în congelator.

Avocado are o mulţime de beneficii, care sunt susţinute de multe cercetări. Singura problemă este că acest fruct se strică rapid. Nu este ca banana, care poate sta în magazin săptămâni întregi. Este recomandat că avocado să fie ţinut în congelator, deoarece temperaturile reci îl vor menţine proaspăt.

De ce se strică aşa repede acest fruct

Oxigenul este duşmanul său. Odată ce expui fructul la aer, acesta va începe să se oxideze. În interiorul fructului se află compuşi fenolici care vor provoca descompunerea fructului, dacă intră în contact cu aerul. Acelaşi proces este valabil şi în cazul merelor stricate. Spre deosebire de alte fructe, avocado nu se coace până când nu este cules.

Cum îl îngheţi corect?

Poţi preveni înnegrirea lui prin îngheţare. În primul rând, trebuie să te decizi dacă îl vei îngheţa în cuburi sau întreg. Cu ajutorul cuburilor, poţi pregăti mai simplu pasta guacamole, iar fructul întreg va fi mai uşor de consumat pe o felie de pâine prăjită. Curăţă coaja verde şi îndepărtează sâmburele din mijloc. Adaugă suc de lămâie sau lime pe el. (Acest lucru este esenţial şi îl va ajuta să reziste mai mult!). Pune-l într-o pungă specială şi strânge bine, fără să rămână aer în interior. Fructul va rămâne verde în congelator chiar şi până la doi ani.

2 avocado inghetat jpg jpeg

De ce este bine să consumi avocado

Avocado provine din arborele Persea. Are o valoare nutritivă ridicată, ceea ce îl face un super aliment sănătos. Are peste 20 de vitamine şi minerale, printre care: vitaminele C, K, B5, B6 şi E, tiamină, cupru, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu ş.a. Este un fruct recomandat în multe diete, deoarece conţine grăsimi sănătoase şi are mai mult potasiu decât bananele, care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Totodată, conţinutul lui de fibre te va ajuta la buna funcţionare a sistemului digestiv, iar antioxidanţii îţi vor proteja ochii. Îl poţi consuma crud pe pâine prăjită, sub formă de guacamole, îl poţi adăuga în smoothie-uri sau poţi încerca îngheţata cu avocado. Inima şi corpul tău îţi vor mulţumi pentru această alegere!

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg