Cum previi formarea mucegaiului în maşina de spălat şi ce-i de făcut dacă a apărut deja?

1 shutterstock 1072178321 jpg jpeg

La prima vedere, maşina de spălat nu pare să aibă probleme, dar este posibil să aibă nevoie de o curăţare regulată pentru a ţine la distanţă mucegaiul şi bacteriile.

Maşina ta de spălat este gândită să spele diverse ţesături, dar poate forma mucegai şi mucegai dacă nu este curăţată frecvent. Mucegaiul nu este vizibil, dar există câteva semne care indică prezenţa acestuia. Dacă hainele capătă miros de sulf înseamnă că s-a depus mucegai. Din fericire, există câteva modalităţi de a preveni mucegaiul.

Printre greşelile frecvente care duc la formarea mucegaiului se numără închiderea uşii de la maşina de spălat, ceea ce păstrează umiditatea. În acest mod, se ajunge la acumularea de bacterii şi la apariţia unui miros respingător.

Lasă deschis capacul maşinii de spălat între spălări

Mucegaiul se formează în zonele ascunse care rămân umede după spălarea hainelor. Lăsând capacul deschis, maşina de spălat se aeriseşte şi se previne dezvoltarea mucegaiului.

Nu întârzia scoaterea hainelor după terminarea programului de spălare

Evită să porneşti maşina de spălat înainte de a pleca de acasă sau de culcare, cu gândul de a scoate hainele mai târziu. Este un mod sigur de a permite apariţia mucegaiului.

Citeşte şi:

Cum scapi rapid de mirosul neplăcut din baie. Trucul simplu care face minuni!

Cât de des ar trebui să speli lenjeria de pat. Bonus: sfaturi pentru o curăţare corectă şi eficientă!

Usucă bine garniturile după utilizare

După scoaterea hainelor, şterge bine părţile accesibile ale maşinii de spălat: garniturile şi interiorul, capacul, tamburul, uşa, garniturile de cauciuc şi dozatorul de detergent. Îndepărtează imediat părul, hârtia mototolită sau orice altă murdărie din maşina de spălat.

Ce poţi face dacă observi deja mucegai în maşina de spălat?

Combină înălbitor cu apă fierbinte ori oţet cu apă fierbinte. Atenţie! Nu amesteca niciodată înălbitorul cu oţetul, deoarece creează un gaz dăunător.

Înmoaie un prosop în acest amestec şi curăţă mucegaiul vizibil. Dacă există o garnitură în jurul capacului, curăţ-o şi usuc-o temeinic. Porneşte maşina de spălat la un ciclu de spălare setat  la cea mai mare temperatură. Poţi pune şi un înălbitor sau oţet.Pe oricare dintre acestea le poţi pune în fanta pentru detergent. La final, foloseşte un alt prosop pentru a şterge maşina şi las-o deschisă pentru a se usca bine.

FOTO: Shutterstock