Cum să amenajezi debaraua

1 48193 original jpg jpeg

Vrei să te bucuri de mai mult spaţiu în debara? Ei bine, a sosit momentul să faci un pic de ordine. Iată câteva idei simple şi accesibile!

Ai nevoie de rafturi rezistente…

Dacă vrei să ai o debara organizată,atunci ai nevoie de câteva rafturi pe care să depozitezi o mare parte din lucruri.

De pildă,pe etajerele mai joase poţi pune cutiile cu produse pentru amenajarea casei (ipsos,vopsea,chit) şi tot ce este mai greu şi mai voluminos (oferă stabilitate raftului). Pe cele de sus,depozitează lucrurile mai uşoare şi pe care le foloseşti mai rar. Pe cele de la bază,aşază produsele pentru curăţenie.… şi de cutii de plastic

Depozitează şi sortează lucrurile de dimensiuni mai mici în cutii de plastic sau din carton gros.

De exemplu,sculele pentru reparaţii casnice le poţi pune într-o cutie încăpătoare,prevăzută cu despărţituri. Cuiele şi celelalte piese mici,în borcane cu capac. Aşază la îndemână doar ce foloseşti mai des. La sfârşit,ca să le găseşti mai repede,lipeşte pe cutii câte o etichetă cu informaţii despre conţinutul fiecăreia.

Montează un cuier metalic

Dacă ai un perete liber,dotează-l cu un cuier. În acest fel,valorifici orice spaţiu. Poţi agăţa aici ustensilele pentru curăţenie,săculeţii cu diverse obiecte pentru casă şi tot ce crezi că foloseşti mai des. Optează pentru cuiere metalice,deoarece sunt mai rezistente.