Cum să extinzi durata de viaţă a unei drujbe şi a unui pulverizator

Drujba şi pulverizatorul sunt două unele care uşurează considerabil sarcinile din gospodărie. Sunt acele dispozitive care prin funcționare eficientă te ajută să realizezi mult mai rapid numeroase sarcini.

image

Sursa de imagine: Olivkairishka / Shutterstock.com

Drujba îţi permite să efectuezi cu ușurință tăierile anuale în cazul pomilor dar şi pe cele permanente şi mărunţirea materialului lemnos. Un pulverizator este necesar fie că ai o grădină de legume sau plante aromatice, fie pentru a păstra sănătatea pomilor fructiferi sau a viţei de vie pe care le cultivi.

Pentru a beneficia o perioadă cât mai lungă de aceste unelte este recomandat să iei câteva măsuri. Citeşte rândurile următoare şi descoperă ce trebuie să faci pentru a avea o drujbă funcţională și un pulverizator cât mai mult timp.

Curata uneltele după fiecare utilizare

Atât drujba cât şi pulverizatorul sunt unelte ce necesită curăţare minuţioasă după fiecare utilizare. 

În cazul unui pulverizator eficient, indiferent de tipul acestuia - mecanic, semiautomat sau automat - se impune analiza minuţioasă a accesoriilor, furtunului şi a tancului. Containerul trebuie golit şi spălat cu apă curată, apoi trebuie bine uscat. Capetele pentru stropit pot fi curăţate cu perii mici cu peri foarte fini, aşa se va preveni blocarea lor. Şi acestea trebuie bine uscate. Se pot utiliza soluţii anti calcar care vor preveni depunerile pe suprafeţele de împrăştiere a substanţelor.

image

Sursa de imagine: VH-studio / Shutterstock.com

Şi drujba necesită curăţare temeinică după fiecare utilizare, operaţiunea este recomandată dacă îți doreşti să o exploatezi mult cu investiţii minime. Este  important să te asiguri că unealta este blocată înainte de a începe orice inspecţie. Lamele drujbei trebuie verificate, se vor îndepărta toate urmele vegetale de pe suprafeţele acestora. Ulterior pot fi unse cu vaselină sau soluții pe bază de ulei care va crea un strat protector. 

Fă o inspecţie minuţioasă în fiecare an

Anual este recomandat să se realizeze o inspecţie minuţioasă a uneltelor, este indicat să mergi cu ele într-un atelier specializat la început de sezon, după ce le scoți din depozit. Toate componentele trebuie verificate de un specialist. În cazul unui pulverizator după o astfel de inspecţie se pot înlocui furtunele, dacă acestea prezintă urme de uzură intensă sau fisuri, dar şi accesoriile. Drujba necesită verificare atât în cazul lamelor, a lanţului cât şi a motorului. Se vor înlocui orice componente neconforme, utilizarea unei drujbe cu probleme poate fi periculoasă.

Depozitează în locuri special amenajate drujba şi pulverizatorul

În perioada de repaus, când lucrările în gospodărie ce necesită folosirea unei drujbe sau a unui pulverizator sunt minime, uneltele ar trebui păstrate în siguranță. Se recomanda spaţiile închise dar bine aerisite. Nu e recomandat să se depoziteze uneltele în dependinţe unde există cereale, nutreţ sau produse ce pot atrage rozătoarele. Pentru un plus de siguranţă uneltele ar trebui acoperite.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg