Cum să vă organizaţi pantofii – sfaturi, trucuri şi multe altele

1 clickpentrufemei pantofar jakob owens np nvruhpuo unsplash jpg jpeg

Indiferent dacă îi iubiţi sau urâţi, trebuie să aveţi pantofi. Mai mult ca sigur, aveţi mai multe perechi, la fel ca toţi ceilalţi din casa voastră. Toate aceste perechi de pantofi, mari sau mici, duc la o problemă gigantică de organizare, mai ales dacă locuiţi într-un spaţiu restrâns sau trebuie să organizaţi lucruri precum cizme de zăpadă sau pantofi de sport specializaţi.

Păstrarea tuturor acestor perechi de încălţăminte organizate poate părea dificilă, dar există o mulţime de trucuri şi secrete pentru a o face puţin mai uşoară. Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru organizarea încălţămintei, de la controlul haosului dulapului până la depozitarea lor în siguranţă pentru sezon.

Creşteţi vizibilitatea

Păstraţi pantofii pe care îi purtaţi cel mai des într-un pantofar cu rafturi deschise. Vă sugerăm să desemnaţi un rând sau o secţiune pentru fiecare membru al familiei, astfel încât toată lumea din casă să ştie exact unde să-şi găsească încălţămintea preferată. Faceţi ca piesa de mobilier funcţională să fie parte a decorului dvs. de hol şi împiedicaţi-l să devină o învălmăşeală aglomerată, creând un design primitor cu flori şi lucrări de artă.

Folosiţi spaţiul vertical

Profitaţi de un slot gol într-un dulap şi încorporaţi un organizator agăţat pentru pantofi. Instalaţi un organizator comun în dulapul de haine sau plasaţi unul în spaţiul de depozitare al fiecărui membru al familiei. Indiferent de abordarea pe care o folosiţi, odată ce toate sloturile au fost completate, invocaţi regula următoare: înainte de a cumpăra o pereche nouă, donaţi una veche.

Preveniţi podelele murdare

Opriţi urmele de murdăria plasând pantofi de sezon pe o tavă de cizmă cauciucată la intrare. Adăugaţi şi o bancă pentru a preveni împiedicarea de tavă şi pentru a oferi un suport în timp ce vă încălţaţi sau scoateţi pantofii.

Organizaţi pe nivele

Dacă aveţi spaţiu deschis într-un dulap, optaţi pentru rafturi pentru pantofi stivuibile. Editaţi-vă colecţia în fiecare sezon pentru a evita ca pantofii neutilizaţi să nu ocupe spaţiu valoros. Deoarece spaţiul este limitat, alegeţi-vă perechea preferată din fiecare stil (cizme de zăpadă, tocuri) şi depozitaţi-le pe celelalte în altă parte.

Organizaţi spaţiile incomode

Spaţiile incomode pot fi transformate în active; încercaţi să transformaţi o alcovă înaltă şi îngustă într-un spaţiu de depozitare, cu un raft pe înălţime, care este făcut pentru a depozita pantofi şi să arate bine, în acelaşi timp. Genţile de pânză mici protejează încălţămintea specială şi păstrează perechile ascunse în depozitele de rafturi deschise, în afara sezonului lor.

Folosiţi o tavă

În casele sau apartamentele mai mici, este posibil să nu încapă un raft mare sau un pantofar pentru depozitare la intrare. În schimb, folosiţi o tavă dreptunghiulară din plastic lângă uşa din faţă pentru a înşira pantofii. Căutaţi una cu o margine înălţată, pentru a împiedica pantofii umezi sau noroioşi să murdărească podeaua.

Căutaţi spaţii de stocare neaşteptate

Acesta este pentru cei care suferă de sindromul dulapului mic. Vă recomandăm să vă păstraţi pantofii într-o cutie de depozitare sub pat sau într-o cutie în colţul camerei, astfel încât dulapurile să poate fi rezervate pentru articole de îmbrăcăminte, care de multe ori nu pot fi depozitate în afara dulapului sau şifonierului.

Păstraţi zonele libere

Pentru intrările înguste, vă sugerăm amplasarea unei bănci robuste, a unui coş sau a unui raft pentru a depozita pantofii şi a elimina pericolele de împiedicare.

Afişaţi-vă pantofii

Menţinerea vizibilă a pantofilor vă permite să vă arătaţi colecţia impresionantă, sigur, dar vă ajută, de asemenea, să reduceţi cumpărăturile de impuls: dacă vedeţi clar că nu aveţi spaţiu pentru o pereche nouă, este mai puţin probabil să vă opriţi la magazinul de pantofi la următoarea dvs. călătorie la cumpărături.

Depozitaţi într-un mod inteligent

Pungile sau cutiile de depozitare sub pat ventilate sunt perfecte pentru depozitarea pantofilor, în afara sezonului lor. VVentilaţia lasă pantofii din piele să respire; ferestrele din container vă permit să găsiţi perechea potrivită într-o clipită. Dacă intenţionaţi să păstraţi pantofii pentru o perioadă lungă de timp - cum ar fi pentru un sezon întreg - luaţi în considerare curăţarea lor înainte şi umplerea cu hârtie, astfel încât să îşi menţină forma.