Cum să văruieşti un perete în nuanţe

1 58260 original jpg jpeg

Vrei să dai o înfăţişare mai deosebită unui perete sau îţi este greu să te decizi asupra unei singure nuanţe? Atunci încearcă această metodă specială de văruire, iar rezultatul va fi cu siguranţă spectaculos!

Pentru a crea efectul de decolorare trebuie să amesteci două sau mai multe culori pe acelaşi perete. Se începe de obicei cu cea mai deschisă nuanţă în partea de sus a peretului,pentru ca la mijloc să fie o nuanţă medie ca luminozitate,în timp de jos va fi dată cea mai închisă culoare.

Pasul 1

Este bine ca această tehnică de văruire să se realizeze pe un singur perete. Cu un metru sau cu o ruletă măsoară partea superioară şi cea inferioară a peretelui pe care vrei să le vopseşti în culori  închise,respectiv deschise. Marchează marginile cu un creion. Vopseşte cele două locuri cu nuanţele aferente.

9c6cecab64a8e5e5bb5d86dabc09dcb2 jpg jpeg

Citeşte şi:

Cum să decorezi camera copilului

Cum să decorezi cu stil o baie mică

Pasul 2

În două vase separate amestecă culoarea şi varul până obţii două nuanţe pe care le doreşti,şi colorezi spaţiul rămas,cu nuanţa mai deschisă deasupra,şi cea mai închisă dedesubt,lăsând între ele mici benzi albe.

da0a51dad4fd1ba2e8054cc682bce537 jpg jpeg

Pasul 3

Pentru a crea efectul de contopire a culorilor înmoaie pensula pe jumătate în nuanţa mai deschisă,şi cealaltă jumătate în cea mai închisă şi văruieşte benzile albe rămase,cu nuanţe mai deschise sau mai închise,după cum doreşti.

aa09c2574f4be3b4983140d471a3bb91 jpg jpeg

 Sursa foto:www.yolocolorhouse.com