Cum scapi de mirosul de mâncare din casă. Soluțiie care îl captează!

Prăjelile, mâncărurile cu sos și inclusiv o simplă omletă sunt alimente care pot lăsa o aromă intensă în bucătărie, chiar și la câteva ore după ce au fost gătite. Prin urmare, îți spunem ce să faci pentru a scăpa de mirosul de mâncare din casă! 

image

Mirosurile de mâncare gătită, mai ales alimentele prăjite, pot pătrunde în suprafețele din bucătărie, ceea ce înseamnă că sunt eliberate în timp. Mai mult, dacă ușile nu sunt închise corespunzător, se pot răspândi în toată locuința. Deși este inevitabil să eviți mirosul de mâncare, în special dacă îți place să gătești sau să mănânci la domiciliu, îți spunem cum să scapi de el în mod eficient. 

Deschide ferestrele, dar ține ușa închisă

De fiecare dată când gătești, este necesar să ții cel puțin o fereastră din bucătărie deschisă sau să pornești ventilatorul, mai ales, dacă ai o bucătărie deschisă, de tip open-space. Într-o astfel de situație, mirosul nedorit este absorbit de covoare, perdele, canapele, perne și alte suprafețe, ceea ce înseamnă că vei scăpa mai greu de el, spre deosebire de situația bucătăriei închise. Dacă ai ușă în bucătărie, asigură-te că stă închisă pe tot parcursul gătitului. 

Spală imediat vasele 

Cu cât mâncarea stă mai mult în aer liber, cu atât mirosul ei are timp să se infltreze în aer. Prin urmare, spală imediat toate vasele în care ai gătit și zonele murdare! În ceea ce privește uleiul prăjt, pentru a-i păstra mirosul în interior, acoperă tigaia cu un capac și lasă-l într-o zonă ventilată. 

Captează moleculele de miros 

Pe lângă măsurile menționate anterior, alternativ poți folosi produse care captează moleculele de miros. Acestea conțin compuși chimici, numiți ciclodextrine, care literalmente „prind‟ mirosul și îl neutralizează. O altă opțiune este reprezentată de cărbunele activ, care poate fi folosit cu ajutorul purificatoarelor de aer. 

Folosește oțet de mere 

Un alt ingredient care absoarbe eficient mirosul de mâncare este oțetul de mere. Una dintre metodele care te ajută să pui oțet de mere într-un bol deschis lângă aragaz în timpul gătirii. Ideal este să îl lași în bucătărie câteva ore sau pe parcursul nopții. După ce ai terminat de gătit, toarnă într-o cratiță mică o jumătate de cană de oțet cu o cană cu apă și lasă să fiarbă la foc mic spre mediu, timp de 10-15 minute. Acidul acetic din oțet va acționa rapid și va neutraliza mirosurile din locuință! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg