Dana Rogoz îţi oferă 10 idei pentru o casă ZEN

1 83419 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată cum scapă de stresul cotidian o vedetă? Dacă da, acum afli răspunsul chiar de la una. Dana Rogoz îţi oferă 10 idei pentru o casă ZEN, modul ei de destresare. Vedeta a mărturisit ce are în casă pentru a se relaxa după o zi lungă.

”Parca din ce in ce mai putin imi gasesc linistea si bucuria undeva in oras, la un restaurant sau club sau mai stiu eu ce. Si nu e de varsta, am avut dintotdeauna acest sentiment, doar ca parca se accentueaza. Sigur, ador calatoriile, dar nu traiesc doar calatorind. Viata mea se desfăşoară cel mai mult in Bucuresti, de care ma leaga in primul rand job-ul si, desigur, casa. Iar casa mea este locul in care ma simt protejata, iubita, linistita. Asa ca, m-am gandit sa va scriu despre ce imi place si imi face bine sa fac acasa.

1. Scriu acest articol din pat. Asa ca mai intai am sa va vorbesc despre cea mai simpla, dar eficienta metoda prin care casa mea devine “acasa” acela placut, confortabil, linistitor. Asadar, un obicei pe care il respect zilnic e acela de a-mi face patul. Stiu, suna ridicol poate, dar urasc sa ma intorc acasa si sa gasesc patul nefacut. Nu va imaginati ca scot acum nu stiu ce cuvertura pe care o aranjez la linie si peste care pun 8 perne atent alese din punct de vedere cromatic. Nu, pur si simplu imi aranjez pilota si pernele, in asa fel incat atunci cand ma intorc acasa sa imi placa ce vad si sa imi vina sa ma arunc in pat pentru un “Aaaaaa….” lung.

image

2. Langa pat am si acum o ciocolata. Imi place ciocolata de mor, asa ca am ajuns sa renunţ la multe deserturi in oras, ca sa pot savura acasa o ciocolata buna, in timp ce scriu un articol pe blog sau citesc ceva.

image

3. O pijama noua imi ofera, deasemenea, o stare extrem de placuta. In imaginea de mai sus o vedeti pe cea mai noua a mea, de la Nighters, iar in imaginea de mai jos port una Tex, de la barbati. In general nu ma intereseaza sa fie sexy, ci sa aiba un material placut la atingere. Cand am o zi libera, stau in pijama toata ziua, pentru ca dupa dusul de dimineaţă imi pun o alta pijama curata.

image

4. Imi place acasa cand copilul doarme si eu pot citi. Imi place mult mai mult sa citesc decat sa vad filme acasa. Filmele le vad mai bine la cinema.

5. Baile in cada, lungi si parfumate. Cand ne-am mutat in aceasta casa, baia era in alta incapere, mult mai mică. Asa ca Radu si cu mine ne-am pus imediat de acord, fara nicio ezitare, ca baia trebuie mutata in fosta incapere – birou, pentru a ne putea pune o cada mare. Iar cand am cumparat-o, am probat-o! Jur! M-am suit in ea, ca sa ma asigur ca e pe gustul meu.

image

Cand fac baie, folosesc geluri, creme, saruri, perii… ma alint. Am testat de-a lungul anului o multime de produse si nu intotdeauana cele mai scumpe au fost si cele mai bune. Cel putin nu pentru mine. Asa ca azi, de exemplu, va recomand gelul de dus cu uleiuri esentiale Exotic Spa, de la elmiplant care este preferatul meu acum. Facand parte din categoria Shower Oils, este imbogatit cu uleiuri de cocos, marula si buriti, continand 0% parabeni si coloranti. Spre deosebire de un gel de dus clasic, acesta cu uleiuri are o textura speciala, mai fina si mai placuta. Uleiul de cocos hidrateaza intens si calmează iritatiile, inclusiv acelea aparute dupa expunerea la soare. Uleiul de marula îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, o tonifica, iar uleiul de buriti reface echilibrul pielii deshidratate si prelungeşte durata bronzului.

Mie parfumul acestui gel de dus imi aduce aminte de fiecare data de calatoriile in Asia, probabil datorita uleiul de cocos. Sau poate a nucilor de cocos mancate acolo in cantitati ingrijoratoare…

6. Daca tot am atins subiectul renovarii casei, cred ca stiti deja ca home design-ul e o pasiune, un hobby de-al meu. Marturisesc ca investesc destul de mult timp si bani in amenajarea locuintei. Prefer stilul scandinav, cum puteti vedea in multe articole pe blog legate de amenajarea casei mele, caci mi se pare cel mai potrivit stilului meu de viata, rezistent in timp prin apropierea lui de elementele naturale, dar si prin cromatica, si cel mai … hygge. Sigur, nu imi cumpar in fiecare luna o piesa de mobilier, dar imi place sa imi iau o patura sau o perna noua, in functie de sezon. Urasc, dar URASC, sa se adune multe obiecte mici pe rafuri, mese, ori cutii, cutiute, asa ca – pentru a ma putea odihni cand ajung acasa – de multe ori, primul lucru pe care il fac e sa pun toate obiectele din nou la locul lor (adica inauntrul dulapului si nu pe dinafară) ori sa ma descotoresc de ce nu am nevoie. Iubesc, adica IUBESC, conceptul de decluttering. Ma pregatesc de unul masiv, caci iar s-au adunat prea multe obiecte prin casa, care imi dau senzatia ca imi mananca aerul pe care il respir.

image

7. Lumanarile sunt foarte hygge, iar eu sunt printre putinii romani (fata de danezi) care aprind lumanari in casa, fara o ocazie speciala. Mama imi zice ca imi consuma oxigenul. Daaaaar ofera o atmosferă incredibil de linistitoare, care are efect pana si asupra lui Vlad! Iar asta spune multe. Apropo de lumanari, Vlad a aprins ieri una Moon mai veche, in care a gasit un mesaj de Craciun. Si uite cum mi-a cerut copilul in septembrie sa ii scriem o scrisoare lui Mos Nicolae, una lui Mos Craciun si chiar si una Iepurasului. In septembrie!

image

8. Am o colectie destul de mare de jocuri de societate. Vedeti in imagine ca Dixit e cel mai ros. Activity si Monopoly nasc cele mai aprinse reactii in familie… dar cu toate acestea, abia astept sa ii chem in vizita pe frati sa jucam Monopoly Cheaters, pe care l-am primit cadou de curand.

image

9. Muzica. Radu face de cele mai multe ori playlistul, iar eu savurez optiunile. Mos Craciun ne-a adus si un pick-up pentru dormitor, iar obiceiul in sine de a alege un vinil si de a-l aseza atent înăuntru are efectul zen instant.

image

10. Sa gatesc. Nu sunt vreo mare bucatareasa, dar imi place sa gatesc. Il încurajez pe Vlad sa mi se alature, caci pe Radu nu am reusit 10 ani. Facem impreuna biscuiti la cuptor sau bomboane cu fructe uscate, si e tare placut. Rezultatul nu e tocmai pe gustul lui, asa ca le mananc pe toate mai mult eu, dar ce conteaza?! Continuam sa o facem ca pe o ora de modelaj. La final, e dezastru in bucatarie. Iar spalatul vaselor, sorry, dar nu ma relaxeaza deloc”, a mărturisit Dana Rogoz pe blogul ei.