De ce colagenul marin este foarte important pentru menţinerea unor articulaţii puternice

1 78595 original jpg jpeg

Puţini oameni cunosc importanţa rolului pe care colagenul îl joacă în structura propriului corp. Ştiaţi că peste 60% din structura cartilajului articular este formată din colagen? Cunoscută şi sub numele de proteină a tinereţii, colagenul este liantul care menţine legătura dintre celule, oferind sprijin structural, rezistenţă şi elasticitate. Este ţesutul conjunctiv care se regăseşte în aproape toate structurile organismului (inimă, plămâni, piele, muşchi, oase, păr sau articulaţii). 

Mai mult decât atât, structura pielii conţine în proporţie de 70% colagen. Cu alte cuvinte, apariţia ridurilor poate fi corelată cu o scădere a nivelului de colagen.

Pe măsură ce producţia de colagen din organism scade odată cu vârsta, se diminuează şi calitatea acestei proteine, astfel încât rezistenţa cartilajului articular, capacitatea de întindere a tendoanelor, calitatea pielii cât şi tonusul au de suferit. Conform studiilor ştiinţifice, începând cu vârsta de 25 de ani, în funcţie de bagajul genetic, colagenul se distruge cu o rată de 1,5% pe an. Calitatea colagenului poate influenţa într-o anumită măsură longevitatea.

Printre motivele scăderii nivelului de colagen din organism se numără înaintarea în vârstă, modificările hormonale, consumul crescut de alcool, medicamente, alimentele procesate, fumatul, un stil de viaţă dezordonat, zahărul alb, deficitele nutriţionale, deshidratarea, stresul sau alte traumatisme.

Un studiu efectuat de către Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea din Beijing a scos în evidenţă colagenul din sursă marină care are un efect mai puternic în ceea ce priveşte dezvoltarea oaselor. S-a folosit colagen marin extras din solzii de peşte şi s-a evidenţiat dezvoltarea femurului la animale de ambele sexe. La finalul studiului, s-a ajuns la concluzia că suplimentele cu colagen marin cresc semnificativ mărimea, densitatea minerală şi duritatea femurului.Deoarece mineralele din oceane şi mări creează şi condiţii de viaţă unice, acest tip de colagen are şi proprietăţi mai accentuate. Pe de altă parte, colagenul de origine animală sub formă de gelatină, îl consumăm rar din alimentaţie.

Prin comparaţie, colagenul din sursă marină are absorbţie mai ridicată în organism faţă de colagenul din sursă animală (bovinăsauporcină). În plus colagenul extras din peşte are o structură aproape identică cu cea a colagenului uman.

Cum poţi stimula organismul să asimileze mai mult colagen

Pe măsura înaintării în vârstă, scade sinteza de colagen, rezistenţa cartilajului se deteriorează şi atunci este necesară o sursă de colagen de calitate superioară, cu grad de absorbţie ridicat.

Să nu uităm că baza sănătăţii noastre constă atât în ceea ce consumăm, cât şi în egală măsură, în ceea ce absorbim şi asimilăm.În cazul suplimentelor alimentare, absorbţia este esenţială pentru eficienţa lor terapeutică.

Îţi recomandăm ColaFast™ Colagen Rapid, un produs care conţine o formulă naturală unică în România ce a fost creată şi dezvoltată în laboratoarele Partners Canada şi care combină 3 tipuri de colagen.

Matrice cu 3 tipuri de colagen +Vitamina C

-Colagen Cartidyss® - formulă brevetată extrasă din cartilajul de pisică de mare (sursă marină rară de calitate superioară cu absorbţie specifică la nivelul cartilajului articular);

-Colagen Collyss® - formulă brevetată extrasă din peşte marin (sursă marină rară de calitate superioară cu absorbţie specifică la nivelul tendoanelor şi ligamentelor);

- Colagen nativ tip II.

Formula sa este îmbogăţită cu vitamina C care ajută la o absorbţie ridicată a celor 3 tipuri de colagen.

Avantajele unice şi protejate de brevete ale produsului ColaFast® Colagen Rapid constau în:

• 2 formule brevetate de colagen marin - Collyss® şi Cartidyss®. Brevetul oferă siguranţă şi încredere în calitatea, funcţionalitatea şi eficienţa unui produs.

• Collyss® şi Cartidyss® cele 2 tipuri de colagen marin care au mărimea particulelor de colagen de 2000, respectiv 3000 daltoni, ceea ce face ca absorbţia să fie rapidă şi net superioară faţă de colagenul animal obişnuit (mărimea particulei de până la 50.000-100.000 daltoni) sau chiar faţă de alte forme de colagen marin obişnuit (mărimea particulei este de până la 10.000 daltoni). Colagenul marin prezintă o termostabilitate ridicată faţă de colagenul din sursă animală care se poate dezintegra usor la temperaturi ridicate.

particule jpg jpeg
Untitled jpg jpeg

•Contribuie la susţinerea mobilităţii şi flexibilităţii la nivelul articulaţiilor, tendoanelor şi ligamentelor având şi un efect antiinflamator;

•Contribuie la reducerea disconfortului articular şi muscular;

•Ajută la hrănirea cartilajului articular şi asigură rezistenţa acestuia la compresie;

•Recomandat pentru îmbunătăţirea funcţiilor articulaţiilor deteriorate şi întărirea tendoanelor şi ligamentelor;

•Este benefic în perioada de recuperare după accidente ale aparatului locomotor;

•Este recomandat şi sportivilor sau persoanelor foarte active;

•Este adjuvant în cazul sindromului intestinului permeabil şi în boli inflamatorii la nivel intestinal;

•Protejează pielea, conferindu-i elasticitate şi tonus.

Pentru redarea mobilităţii şi confortului la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor,

alegeţi ColaFast®Colagen Rapid, un produs unic, cu eficienţă sporită şi absorbţie ridicată.

Află mai multe despre produs pe site-ul colafast.ro sau la numărul de telefon 0762 619 246!

ColaFast®Colagen Rapid - de 3 X PutereaColagenului!