De ce e bine să mănânci tofu

1 80683 original jpg jpeg

Tofu este consumat cel mai des de vegetarieni, dar acest produs alimentar a început să fie inclus în dietă şi de cei care nu au un regim alimentar vegan. Tofu este un aliment versatil, cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale, proteine şi enzime, care au foarte multe beneficii asupra sănătăţii.

Tofu - istoric

La fel ca multe alimente din soia, tofu provine din China. Legenda spune că a fost descoperit acum 2000 de ani de către un bucătar chinez care a forţat lapte de soia accidental când a adăugat alge marine nigari. Introdus în Japonia în secolul al VIII -lea, tofu a fost iniţial numit okabe. Numele său modern nu a intrat în uz până în 1400. În anii 1960, interesul pentru mâncarea sănătoasă a adus tofu în ţările occidentale. Din acel moment, nenumărate cercetări au demonstrat multe beneficii pe care soia şi tofu le pot oferi.

De ce este tofu un aliment sănătos?

Tofu este o sursă bună de proteine şi conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali. Este, de asemenea, o excelentă sursă de fier şi calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Tofu este un aliment excelent dintr-o perspectivă nutriţională şi de sănătate. Se crede că asigură acelaşi tip de protecţie împotriva cancerului şi a bolilor de inimă ca boabele de soia.

Doar jumătate de ceaşcă de tofu are 10 grame de proteine. În plus, tofu este sursă şi de zinc, fier, seleniu, potasiu şi alte minerale, cu un indice caloric de doar 88. Include în alimentaţie tofu pentru mai multă energie.

Un avantaj important al consumului de tofu este acela că reduce nivelul de colesterol rău din organism. Consumul de tofu reduce, de asemenea, nivelul trigliceridelor şi al colesterolului. Tofu este deosebit de benefic pentru femei, întărind oasele şi încetinind procesul de îmbătrânire. Iată ce alte beneficii are tofu asupra sănătăţii:

Combate afecţiunile renale

Cantitatea mare de minerale prezente în tofu îl face una dintre cele mai sănătoase opţiuni alimentare. Tofu este sursă bogată de fosfor şi sodiu, două minerale care joacă un rol importat în prevenirea şi combaterea afecţiunilor renale.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Tofu are proprietăţile care menţin corpul tânăr. El conţine isoflavone, care sunt antioxidanţi. Antioxidantul distruge radicalii liberi produşi în organism, ceea ce te face să arăţi mai tânăr decât ar arăta vârsta reală. Dacă este consumat în cantităţi potrivite, tofu previne bolile cardiovasculare şi osteoporoza. De asemenea, consolidează măduva spinării.