De ce este bine să mănânci brânză de vaci

1 81343 original jpg jpeg

Brânza de vaci este un produs lactat foarte sănătos, bogat în substanţe nutritive precum vitamina A, fier, calciu, mangan, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc şi proteine, printre altele. Cel mai important este conţinutul ridicat de proteine din brânza de vaci, pentru că are efecte pozitive asupra sănătăţii, şi anume:   

Previne cancerul de sân

Este cunoscut faptul că brânza de vaci reduce riscul de apariţie a cancerului de sân. Ştii de ce? Pentru că brânza de vazi este sursă importantă de calciu şi vitamina D, două substanţe nutritive despre care se spune că scad riscul de cancer mamar, care apare mai ales la femeile aflate la premenopauză.

Întăreşte oasele

Brânza de vaci conţine calciu – oferă 8% din doza zilnică recomandată. Calciul este necesar pentru menţinerea sistemului sănătos - oase şi dinţi - îmbunătăţind funcţiile sistemului nervos şi ale muşchilor inimi.

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Cantitatea mare de proteine din brânza de vaci oferă o senzaţie de saţietate şi previne poftele. În plus, brânza de vaci conţine acid linoleic, un acid gras care stimulează metabolismul să ardă mai multe grăsimi.

Previne creşterea glicemiei

Magneziul prezent în brânza de vaci ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, plus că este un mineral foarte important pentru sănătatea inimii.

Îmbunătăţeşte digestia

Brânza de vaci îmbunătăţeşte digestia şi previne indigestia datorită cantităţii mari de fosfor. De asemenea, conţine magneziu, un mineral care combate constipaţia pentru că are efect laxativ.

Conţine proteine

Brânza de vaci conţine o cantitate mare de proteine. 100 de grame de brânză conţine 11 grame de proteine, ceea ce este foarte bun pentru vegetarieni, deoarece ei nu au nicio altă sursă de proteine (nu consumă produse din carne).

Este sursă importantă de folaţi

Brânza de vaci conţine folaţi, o vitamină din complexul B, care este necesară în special în perioada sarcinii. Folatul este vitamina esenţială care ajută la dezvoltarea fătului şi joacă un rol esenţial în producerea celulelor roşii din sânge.

Conţine complexul de vitamine B

Complexul de vitamina B este necesar pentru îndeplinirea mai multor funcţii în organism. Vitaminele din complexul B includ vitamina B12, tiamina, niacinul, folatul, riboflavina şi acidul pantotenic.

Este recomandată femeilor însărcinate

Brânză de vaci conţine numeroase substanţe nutritive esenţiale, ceea ce o transformă într-un produs lactat perfect pentru femeile însărcinate. Viitoarele mămici au nevoie de o cantitate mai mare de calciu şi de fosfor în timpul sarcinii.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg