De ce este bine să mănânci linte

1 78367 original jpg jpeg

Lintea trebuie să facă parte din alimentaţia zilnică din mai multe motive, dar mai ales pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii. Bogată în fier, fibre, minerale şi vitamine, lintea este potrivită şi pentru persoanele care ţin dietă ca să slăbească deoarece este foarte săţioasă.

Lintea este de mai multe feluri, dar toate conţin o cantitate mare de vitamine, minerale şi carbohidraţi. Toate aceste substanţe nutritive te menţin sănătoasă şi energică. Dar iată care sunt beneficiile pe care le are consumul de linte asupra sănătăţii:

Previne constipaţia

Înainte de toate, lintea are beneficii remarcabile asupra digestiei. Fibrele prezente în linte îmbunătăţesc digestia, stimulează tranzitul intestinal şi elimină toxinele acumulate în organism, prevenind constipaţia.

Scad nivelul ridicat de glucoză

Lintea are efecte pozitive asupra nivelului de zahăr din sânge. Carbohidraţii sunt absorbiţi lent, ei stimulează transformarea zahărului în energie, reducând astfel riscul de diabet.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Lintea conţine o cantitate mică de grăsimi polinesaturate, care împiedică acumularea grăsimilor pe peretele arterelor. În plus, fibrele reduc absorbţia grăsimilor şi colesterolului, prevenind creşterea nivelului de colesterol.

Combate anemia

Lintea este sursă importantă de fier, magneziu şi zinc. Acestea sunt minerale esenţiale pentru persoanele care se confruntă cu anemia. Mineralele joacă un rol important în formarea celulelor roşii, care combat anemia. În plus, reduc sentimentul de oboseală şi îmbunătăţesc funcţia celulară.

Stimulează pierderea în greutate

Scăzută în calorii şi foarte nutritivă, lintea este recomandată persoanelor care ţin dietă ca să slăbească, fără să se înfometeze sau să se confrunte cu deficienţe nutritive. Lintea poate fi mâncată fără teama că vei adăuga câteva kilograme, în loc să scapi de ele. Iar saţietatea dată de fibre este cheia pentru menţinerea sub control a poftei de mâncare.