De ce miroase urât maşina de spălat şi cum scapi de mirosurile urâte. Soluţii simple şi eficiente

1 masina de spalat shutterstock 530891140 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu nişte aşternuturi proaspăt spălate şi uscate în aerul curat, nu-i aşa? Însă, aşa cum maşina ta de spălat are grijă să-ţi cureţe rufele, şi tu trebuie să ai grijă să-ţi cureţi, din când în când, maşina de spălat.

După cum ne informează Business Wire şi Sondajul Curăţeniei Naţionale, în 20% dintre gospădării maşina de spălat nu este niciodată curăţată. Şi trebuie să recunoaştem că nimeni nu-şi doreşte nişte haine urât mirositoare atunci când le scoatem din maşina de spălat. Aşadar ce e de făcut?  

În timp, e posibil să începi să sesizezi un miros ca de scurgere, de canalizare la tine în baie. Nu e cazul să te panichezi şi nici nu trebuie să-ţi faci planuri să-ţi schimbi maşina de spălat! Există soluţii mult mai economice de-atât!

În primul rând, trebuie să descoperim de ce ar mirosi maşina de spălat urât. Ea este umplută cu detergent şi apă curată de fiecare dată, însă trebuie să nu uităm că are înăuntru şi mizeria provenită din rufe. Mirosul de transpiraţie din haine sau cel de prosoape folosite se poate face simţit la un moment dat. Ceea ce începem să simţim este, de fapt, un amestec de mucegai şi bacterii. Există multă umiditate în maşina ta de spălat, care potenţează apariţia bacteriilor.

Un alt posibil motiv al mirosului urât poate fi scurgerea maşinii de spălat. Dacă mirosul urât nu dispare după o spălare, e timpul să chemi un instalator! Maşinile de spălat cu deschiderea în faţă folosesc mai puţină apă, însă acest lucru este pe cât de eficient din punct de vedere al consumului de energie, pe atât de deficitar deoarece permite acumularea mucegaiului mai uşor. Mai mult, apa poate rămâne în cauciucul de la geam, lucru care, de asemenea, poate da naştere unor mirosuri complet neplăcute.

Dacă elimini problema scurgerii, tot ce trebuie să faci este să urmezi sfaturile www.freshwaveworks.com în ceea ce priveşte modul de-a scăpa de mirosurile urâte din maşina de spălat.

Bicarbonatul de sodiu este mană cerească pentru maşina ta spălat. Amestecă un sfert de căpăcel de bicarbonat de sodiu cu tot atâta apă şi toarnă amestecul în locul în care pui, de obicei, detergentul. Dă drumul la maşină şi las-o să meargă un ciclu complet fără rufe în ea.

Oţetul este la fel de eficient ca bicarbonatul de sodiu. Pune două căpăcele de oţet distilat în compartimentul de detergent al maşinii şi dă drumul la cel mai lung ciclu al maşinii de spălat şi la temperatura cea mai mare.

Poţi, la fel de bine, să amesteci oţetul cu bicarbonatul de sodiu combinat deja cu apă. Acest mixt va ajuta la înlăturarea resturilor de mucegai şi-a mirosului urât din maşina ta de spălat. Atenţie, nu e bine să foloseşti înălbitor în încercarea ta de-a scăpa de mirosul urât! Înălbitorul nu face decât să erodeze anumite suprafeţe ale maşinii de spălat.

Foto - Shutterstock