DECO 5 greşeli în decorarea casei

1 46652 original jpg jpeg

Niciodată nu este prea târziu să-ţi reamenajezi casa. Pentru un rezultat ca la carte, evită următoarele greşeli.

Citeşte şi:

Idei pentru o casă veselă şi luminoasă

Crează-ţi un decor de toamnă în casă

Pereţi aglomeraţi

Un tablou şi o etajeră ici,un calendar şi mai multe rame cu fotografii colo,şi ai acoperit pereţii camerei.

Greşit! Nu este rău dacă îţi rămân câteva spaţii libere pe pereţi. Dimpotrivă,camera pare mai aerisită şi mai mare. Păstrează unul sau două tablouri de dimensiuni mai mici şi o ramă cu fotografiile tale şi este de ajuns.

Mobilă masivă în camere mici

Chiar dacă ai văzut în magazin o canapea cu patru locuri sau un colţar de toată frumuseţea,nu o cumpăra dacă spaţiul pe care trebuie să-l mobilezi este redus. Într-o cameră mică nu are ce căuta mobila masivă şi înaltă.

De asemenea,alegerea unei mese mari,pe care să o aşezi în mijlocul camerei,este o altă greşeală. O canapea extensibilă,de două locuri,şi o măsuţă joasă sunt alegeri mult mai bune.

De frică să nu greşească,mulţi aleg o singură culoare pentru amenajarea unei camere. Când alegi nuanţa vopselei pentru pereţi,pe cea a covorului,a canapelei şi a draperiilor,nu te opri la aceeaşi paletă de culori.

Combină chiar şi trei nuanţe diferite,dar nu foarte contrastante,altfel aspectul încăperii va fi plictisitor.

Expoziţie de obiecte

Nu înghesui pe etajere,în vitrine sau pe mobilă prea multe bibelouri sau alte obiecte decorative. Pot da impresia de spaţiu supraîncărcat şi chiar de dezordine. Nu exagera nici cu pernuţele decorative,ramele foto şi cu tablourile.

Acestea din urmă sunt demodate şi ar trebui să renunţi la ele,chiar dacă sunt moştenite de la mama sau de la bunica. Nu uita! Mai puţin înseamnă mai mult stil.

Combinaţii nepotrivite

Nu pune alături un birou cu design modern şi o mobilă clasică. Chiar dacă amândouă sunt nişte piese deosebite,nu fac casă bună împreună.

Dacă ai ales să-ţi amenajezi camera într-un anumit stil,toate elementele trebuie să se armonizeze cu acesta. Un covor etno nu are ce să caute într-o cameră în care ţii aparatură electronică de ultimă generaţie.