Decor minimalist la tine acasă

1 80665 original jpg jpeg

lluminatul, spaţiul, mobilierul şi obiectele din casă trebuie alese cu atenţie, pentru că ele joacă un rol semnificativ. Dar decorul minimalist este un stil care-ţi cere să renunţi la multe obiecte din casă, astfel încât singurele rămase să aibă impact. Acest lucru poate părea destul de plictisitor, dar minimalismul este departe de a fi plictisitor - este un stil îndrăzneţ, care, dacă este implementat bine, poate face minuni. Iată 6 idei de decor pe care le-ai putea folosi pentru a prezenta gustul tău minimalist:

Optează pentru o paletă de culori restrânsă

Neutre, pasteluri, sunt culorile pe care trebuie să le vezi în casa ta cu decor minimalist. Culorile strălucitoare şi puternice sunt inerente minimalismului. Cu toate acestea, dacă vrei o nuanţă tare, este recomandat să rămâi la una sau două. Dacă perechii au o culoare deschisă, obiectele din casă trebuie să o completeze – acest lucru este necesar pentru a preveni monotonia.

Texturi, texturi, texturi

O casă minimalistă este predispusă la aspect plictisitor din cauza unei palete de culori slabe. Pentru a evita acest lucru, alege să te joci cu texturile. Parchetul, păturile, plapuma şi lustra reprezintă punctele tari dacă vrei să amplici povestea textuală a casei tale minimaliste. În plus, canapeaua şi alte piese de mobilier şi bibelouri pot face casa ta mai primitoare şi caldă.

Accent decorations are what you what jpg jpeg

Piese de accent

Minimalismul nu implică renunţarea completă la decoraţiuni - decoraţiile sunt încurajate! Cu toate acestea, există două reguli simple de urmat când decorezi casaîn stil minimalist: nu exagera şi foloseşte accente. Dacă eşti un fan al artei, este mai bine să alegi o piesă care să atragă toată atenţia, decât să optezi pentru câteva tablouri mici. Ceea ce doreşti este ca decoraţiile din casă să devină punctul de focalizare, nu să distragă atenţia şi să afecteze vizual.

Lumină

Lasă lumina naturală să intre în casa ta. Pe lângă faptul că trebuie să laşi ferestrele deschise, ceea ce mai poţi face este să alegi perdele subţiri sau jaluzele de o culoare neutre. Acestea vor lăsa impresia de o casă călduroasă şi primitoare.

Patterns are welcome jpg jpeg

Modelele sunt binevenite

Nu ignora complet modelele - sunt şi ele minunate. Dar, ele sunt minunate cu moderaţie. Aminteşte-ţi, utilizează-le aşa cum ai folosit piesele de accent (tabloul, de exemplu). Modelele din casa ta minimalistă, fie pe un covor, fie pe faţa de pernă – ele trebuie să fie discrete şi de dimensiuni reduse.

Eleganţă până la un punct

Mobilierul cu linii curate şi suprafeţe plate funcţionează foarte bine într-o casă cu decor minimalist. Spune la revedere canapelei tale voluminoase şi salută alte piese de mobilier care au o formă geometrică. De exemplu, o masă pătrată de cafea funcţionează mai bine decât una rotundă.

;