Decorează-ţi casa în stil marin!

1 61133 original jpg jpeg

Pentru reamenajarea camerei de zi în stil marin ai la îndemână câteva idei practice şi uşor de aplicat. Obiectele decorative sunt cele care dau originaliate spaţiilor.

Sezonul estival e pe sfârşite şi eşti cu gândul la concediu? Chiar dacă nu stai numai în vacanţă,te poţi bucura de atmosfera ei binefăcătoare,recurgând la o serie de soluţii decorative ingenioase.  În timp ce unele aduc o îmbunătăţire estetică,altele sunt chiar utile.Albastrul amplifică spaţiileNimic nu schimbă mai mult aspectul interior al casei decât nuanţa pereţilor. Cele marine sunt în vogă! În plus,creează impresia de spaţiu larg şi aerisit. Pe piaţă există deja o paletă largă de vopsele lavabile,care acoperă uniform suprafeţele (nu înainte de a da însă,cu un strat de amorsă). Asorteză culoarea lor unor elemente decorative precum:pernuţe pentru canapea,covoraşe în formă de stea sau figurine de insipraţie marină.

af9e5d00a83d5f015b669dd4909dfe70 jpg jpeg

Pernă decorativă

Magazin:sunnyday.ro

Preţ:50 lei

Puse pe masă sau pe etajerele bibliotecii,lumânările dau un aer romantic spaţiilor. Le poţi aşeza pe toate pe o parfurie transparentă şi le poţi aprinde seara pentru a crea o lumină ambientală,fie le poţi ţine ca atare. De jur împrejur le poţi orna cu scoici. Dacă vrei să laşi lumânările să ardă nesupravegheate optează pentru cele cu led (funcţionează non-stop cu baterii) sau pentru cele care se încarcă la lumina soarelui.

b810e4ec5f4fd9a9e091a7a5e9c68542 jpg jpeg

Lumânări albastre

Magazin:Ikea

Preţ:6,99 lei

Chiar dacă mobilierul din ratan e specific teraselor sau verandelor spaţioase,îl poţi folosi cu graţie şi la reamenajarea camerei de zi. Oferă,fără doar şi poate,un aer mediteranean casei tale. Husele şi pernuţele de pe scaune pot fi schimbate cu uşurinţă (alege-le pe cele cu printuri sau pe cele uni). În plus,mobila de ratan este rezistentă,uşoară (o poţi muta mai uşor) şi nu ocupă foarte mult spaţiu. Şi încă ceva! Covoraşul şi draperia în nuanţe marine “îmbracă” spaţiile.

f8dd4b2abdfe079871e4e43fb58e62f7 jpg jpeg

Set mobilier ratan Bahamas

Magazin:Mr. Bricolage

Preţ:649 lei

Dacă vrei să fii mereu cu gândul la peisajul marin achiziţionează-ţi un tablou cu asfinţitul soarelui sau o oglindă în cu ramă în formă de timonă,cu aspect marinăresc. Plaseaz-o pe un perete liber şi nu mai aşeza nimic lângă aceasta. Evită kitch-urile şi nu încărca suprafeţele pereţilor cu prea multe obiecte decorative. Dau un aer dezordonat camerei.

65042eb5594e01998c2a378992c8043e jpg jpeg

Oglinda timonă

Magazin:allstyle.ro

Preţ:69 lei