Dependentă de tehnologie, în vacanţă?

1 49210 original jpg jpeg

Vacanţele sunt ocaziile ideale să foloseşti camera foto, camera video şi alte gadget-uri. Dar căldura, nisipul, apa sau chiar şi umiditatea pot distruge toată aparatura.

Ca să nu se întâmple asta,urmează indicaţiile de mai jos!

De cum ai plecat în vacanţă,nu te mai desparţi de camera foto. Dar poate că nu îţi e de-ajuns şi ai vrea să iei cu tine pe plajă şi laptopul,şi iPod-ul. Iată cum să le păstrezi în siguranţă.

Nedepărţită de camera foto?

Pentru camera foto sau video,îţi trebuie neapărat o geantă specială. Găseşti de toate formele şi dimensiunile în magazinele de specialitate sau chiar în hypermarketuri. Dacă eşti o fire mai sportivă,alege un rucsac cu un compartiment special pentru cameră foto. În după-amiezele petrecute pe plajă sau la piscină,optează pentru husele din materiale impermeabile. Pentru curăţarea aparatului foto e numai bună pielea de căprioară,care îndepărtează delicat urmele de pe obiectiv,fără să-l zgârie. Evită,în schimb,batistele de hârtie,cu care nu vei reuşi niciodată să cureţi o lentilă.

Fără laptopuri zgâriate!

Laptopul are geanta lui. Pentru vacanţă,poţi alege una cât mai colorată. Iar husele din neopren sunt de foarte bună calitate şi îţi vor proteja laptopul când vine vorba de mici lovituri. Atunci când călătoreşti cu trenul sau cu maşina,laptopul poate fi transportat foarte bine chiar în valiză. În schimb,în avion îl vei lua de fiecare dată cu tine,găsindu-i un loc în bagajul de mână. Odată ajunsă la destinaţie,evită să-l expui prea mult la soare. Laptopurile nu prea iubesc căldura. Dacă totuşi ai nevoie de el pe plajă,atunci când nu-l mai utilisezi,pune-l la umbră sau într-un loc răcoros. Mare atenţie la nisipul care poate zgâria rapid ecranul! Foloseşte pentru curăţare aceeaşi piele de căprioară şi un spray special.

Şi pentru că nu se poate vacanţă fără muzică...

Alege o carcasă din plastic potrivită mp3-ului tău. Plasticul e cel mai recomandat material atunci când vrei să iei peste tot cu tine muzica,până şi pe malul mării. Altfel,pentru plimbări liniştite pe faleză,poţi alege husele din materiale textile,în tendinţe pentru iPod-uri şi telefoane mobile. Iar dacă-ţi place să coşi şi vrei să fii originală,îţi poţi confecţiona tu însăţi un astfel de obiect. Cu cât mai personalizat,cu atât mai bine! Şi atunci când ai chef de muzică pe plajă sau la piscină,pune mp3 player-ul undeva la umbră,sub şezlong sau măcar sub o revistă. Ascultă-ţi muzica preferată în timp ce te bronzezi,bucură-te de vară în stilul tău!