Doar câinii şi pisicile se spală la duş

1 46688 original jpg jpeg

Câinii cu păr lung, săptămânal

Rasele de câini cu păr lung şi deschis la culoare se spală săptămânal,în timp ce rasele cu păr scurt doar o dată pe lună sau la două luni.

Dacă afară este vreme urâtă şi animalul s-a murdărit pe lăbuţe când a ieşit la plimbare,nu va fi nici o problemă să-l spălaţi zilnic,până mai sus,pe burtă. Şampoanele folosite trebuie să fie unele speciale,care să păstreze PH-ul pielii. Săpunurile noastre obişnuite îi distrug stratul de grăsime,putând provoca alergii.

Pisicile,îmbăiate o dată pe lună

Pisicile cu păr lung au şi ele nevoie de îngrijire specială. Când blăniţa începe să se îmbâcsească,să-şi piardă luciul şi să se încâlcească,este semn că trebuie să ajungă la baie. Lucru care se întâmplă o dată la o lună sau la două luni.

Şi,pentru că nu sunt mari iubitoare de apă,trebuie obişnuite cu duşul încă de mici. Felinele cu păr scurt reuşesc să se ocupe singure de igiena personală. Trebuie spălate la duş dacă emană un miros ciudat şi dacă au o afecţiune cutanată. Şi aici este nevoie de şampoane speciale.

Menţineţi-le un mediu curat

Păsările şi rozătoarele nu trebuie spălate cu apă. Ele nu au probleme cu igiena atât timp cât mediul în care stau e unul curat.

Astfel,schimbaţi-le cât mai des talajul şi aruncaţi resturile de mâncare. Sunt situaţii în care rozătoarele au nevoie să le fie tociţi dinţii,păsările să le fie tăiat ciocul.