Echiparea corectă a autoturismului este esenţială pentru un drum parcurs în siguranţă

1 72776 original jpg jpeg

Pentru a avea o călătorie plăcută în condiţii de siguranţă pe timp de iarnă, este necesar ca toţi şoferii să îşi adapteze obiceiurile de condus dar şi să echipeze corespunzător autoturismele

Iarna aduce multe provocări şi poate transforma plăcerea conducerii unui autoturism într-o încercare chinuitoare,inclusiv pentru cei mai experimentaţi şoferi. Anotimpul rece obligă toţi şoferii care doresc să călătorească în siguranţă să îşi revizuiască obiceiurile de condus dar şi să echipeze corespunzător autoturismele.

Astfel,înainte de a pleca la drum este recomandat să faceţi o verificare a autoturismului la un service autorizat şi să respectaţi recomandările profesioniştilor în domeniu. Acordaţi atenţie sporită următoarelor elemente:

-În sezonul rece nu doar temperaturile scăzute şi poleiul pot crea probleme,ci şi schimbările bruşte ale vremii. Verificaţi prognoza meteo şi urmaţi recomandările autorităţilor,pentru a evita eventuale blocaje în trafic. De asemenea,indiferent de condiţiile meteo,nu uitaţi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi,înainte de orice,aveţi grijă la siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

-Pregătiţi-vă pentru cele mai dificile situaţii (de exemplu viscol sau căderi abundente de zăpadă). Pregătiţi o trusă care să conţină obligatoriu o lopată,lanţuri antiderapante,cablu de remorcare,trusă de degivrare pentru a putea dezgheţa încuietorile portierelor,nisip şi sare. Folosiţi un lichid special de parbriz în locul racletelor pentru înlăturarea gheţii,pentru a evita apariţia de zgârieturi pe geamurile maşinii. Totodată,luaţi cu dumneavoastră câteva provizii,o pătură,apă şi lanternă. De asemenea,nu uitaţi să aveţi tot timpul în maşină trusa medicală completă.

-Asiguraţi-vă că aveţi suficientă baterie la telefon sau posibilitatea de a-l reîncărca.Recente

planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg