Este mai bun Windows decât macOS? Iată cum îți poți da seama care este sistemul de operare care ți se potrivește cel mai bine!

În ziua de astăzi, ai zeci de posibilități atunci când vine vorba despre personalizarea experienței digitale. Cea mai frecventă frământare a utilizatorilor este reprezentată de alegerea unui sistem de operare care să îi avantajeze. Dacă vrei să îți achiziționezi un nou laptop, cu siguranță oscilezi între un Macbook și laptop HP, spre exemplu, acestea fiind cele mai bune opțiuni și cel mai des utilizate chiar și de marile companii.

image

Pentru a face o alegere înțeleaptă, este necesar să îți dai seama dacă pentru tine este mai bun Windows decât macOS în ceea ce privește experiența zilnică. În acest articol vei găsi o serie de informații și diferențe care te vor ajuta să decizi.

Iată cum îți poți da seama care este sistemul de operare potrivit nevoilor tale 

  • Gestionarea ferestrelor

Windows are un set extins de opțiuni pentru gestionarea ferestrelor, inclusiv redimensionarea, ancorarea și organizarea acestora. De asemenea, suportă funcții precum Aero Snap, care permite ancorarea rapidă a ferestrelor pe jumătatea ecranului. Și macOS are opțiuni pentru gestionarea ferestrelor, dar într-o măsură mai simplificată. Poți redimensiona și muta ferestrele, dar nu există aceeași gamă largă de opțiuni de organizare și ancorare ca în cazul Windows.

  • Gama de dispozitive

Sistemul de operare Windows rulează pe o gamă largă de dispozitive de la diferiți producători, inclusiv laptopuri, desktopuri, tablete și dispozitive hibride. De asemenea, în cazul oricărui laptop HP, precum sunt cele disponibile pe altex.ro, spre exemplu, vei avea mult mai multe porturi, iar aceste interfețe fizice îți permit conectarea la foarte multe dispozitive anexe, chiar dacă este vorba de mărci diferite. Sistemul de operare macOS este exclusiv pentru dispozitivele Apple. Asta înseamnă că poți alege dintr-o gamă mai limitată de hardware, chiar dacă beneficiezi de o integrare strânsă între software și hardware.

  • Securitate și stabilitate

Windows a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește securitatea, iar versiunile mai recente au implementat funcții de protecție îmbunătățite. Cu toate acestea, popularitatea sa înseamnă că poate fi o țintă mai frecventă pentru atacurile cibernetice. Pe de altă parte, macOS este recunoscut pentru securitatea sa și este adesea considerat mai puțin expus. Apple implementează regulat actualizări de securitate pentru a proteja utilizatorii, dar se pare că datele personale sunt la fel de expuse ca în cazul Windows.

  • Personalizare

Windows oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare, inclusiv schimbarea temelor, a culorilor și a aspectului general al interfeței. Poți personaliza și bara de activități, meniul Start și alte elemente ale interfeței. MacOS permite și el personalizarea, dar într-o măsură mai limitată decât Windows. Poți modifica fundalul desktopului, alege între mai multe opțiuni de economizor de ecran și ajusta setările Dock-ului.

  • Compatibilitate cu software-ul

Datorită popularității sale și a numărului mare de utilizatori, Windows beneficiază de o compatibilitate mai largă cu software-ul de pe piață. Majoritatea aplicațiilor și programelor software sunt dezvoltate inițial pentru Windows. Deși compatibilitatea cu software-ul s-a îmbunătățit în ultimii ani, macOS rămâne în urmă în ceea ce privește numărul de aplicații disponibile comparativ cu Windows. Anumite aplicații pot fi disponibile doar pentru Windows.

         În concluzie, alegerea depinde de preferințele tale personale și de ecosistemul de dispozitive cu care interacționezi cel mai des. Dacă ești obișnuit cu sistemul de operare Windows și îți este greu să renunți la acest confort, îți va fi destul de dificil să faci trecerea către macOS.  

Sursa foto: unsplash.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg