Fabricile de oxigen din casă: plante pentru aer curat

1 74496 original jpg jpeg

În 1989, NASA a lansat un studiu cu privire la aerul curat din locuinţe, pentru a determina ce plante sunt cele mai bune pentru purificarea aerului. După cum arată cercetarea, aerul din interior conţine un număr mare de substanţe chimice nocive, cum ar fi benzenul, tricloretilena, amoniacul şi multe altele. Fabricile de oxigen din casă: plante pentru aer curat.

Oamenii de ştiinţă de la NASA suştin că plantele comune de interior pot fi o armă valoroasă în lupta impotriva creşterii nivelului de poluare a aerului din interior. Unele dintre ele pot absorbi până la 85% din gazele potenţial nocive,curăţând aerul din interiorul locuinţelor noastre,spaţiile publice interioare şi clădirile de birouri.

Care sunt substanţele nocive care ne pot afecta sănătatea

Pentru început,este bine să ştim ce substanţe ne pot afecta sănătatea şi unde se regăsesc acestea. Formaldehida,spre exemplu,este una dintre aceste substanţe. Ea se regăseşte în mobilierul tapiţat,covoare,vine de la fumul de ţigară,se mai află şi în tacâmurile din plastic şi în gazul natural. Poate provoca alergii,iritaţii ale membranei mucoase,astm şi diverse afecţiuni ale pielii.

O altă substanţă nocivă este tricloretilena. Aceasta se găseşte în cerneluri tipografice,vopsele,lacuri,detergenţi pentru covoare şi ţesături şi în apă clorată. Substanţa este cancerigenă şi provoacă iritarea ochilor şi a pielii,dăunează ficatului şi rinichilor şi provoacă agitaţie psihomotorie.

Benzenul se găseşte în vopsele,lacuri,în produsele de curăţat,săpun lichid,cauciuc şi în fumul de ţigară. Această substanţă care se acumulează în ţesutul adipos poate provoca leucemie,excitare nervoasă,dificultăţi de respiraţie şi convulsii. De asemenea,scade tensiunea arterială.

Amoniacul îl găsim în componente de calculator,fum de ţigară şi produse de curăţat de uz casnic. Aceasta provoacă o durere în gât uscată şi dureroasă şi tuse,provoacă dureri în piept,precum şi umflarea laringelui şi plămânilor.

Xilenul este folosit la fabricarea materialelor plastice,a vopselei,a lacurilor şi a adezivului,dar se mai găseşte în evacuările vehiculelor,produsele din piele şi fumul de tutun. Este iritant pentru piele,ochi şi căile respiratorii.

Care sunt fabricile de oxigen din casă:plante pentru aer curat

Plantele nu au doar un rol decorativ,ci şi purifică aerul din locuinţe. Iată mai jos o listă cu plante pe care le poţi creşte în interiorul apartamentului sau al casei pentru a avea aer curat şi pentru a scăpa de substanţele nocive care te înconjoară.

Originară din zonele tropicale ale Americii Centrale si de Sud,Anthurium andraeanum sau floarea flamingo,este una dintre plantele care curăţă aerul de xilen şi toluen.

Află ce plante elimină benzenul şi diaxidul de carbon din casă.