Faceţi cunoştinţă cu King Croc, o reptilă uriaşă care trăieşte într-un mall

1 1446 king croc jpg jpeg

Arabii sunt faimoşi pentru obsesia pe care o au pentru superlative. Adoră să fie admiraţi pentru "cel ma mare", "cel mai frumos", "cel mai bogat" şi tot aşa. De altfel, la ei se află cea mai înaltă clădire din lume (Buj Khalifa, Dubai), cel mai lung pod din lume (Al Sabah, Kuwait) şi cel mai mare drapel din lume (Iordania).

Tot arabii deţin şi recordul mondial pentru cel mai mare mall din lume: Dubai Mall. Iar aici nu te duci doar pentru cumpărături, pentru a mânca ceva sau pentru un film la multiplex, ci şi pentru pentru experienţe cu totul de neaşteptat. Nu de alta, dar în Dubai Mall poţi merge la ski (zăpada e artificială, dat atmosfera e autentică şi temperatura adecvată, aproape de zero grade), poţi înota cu rechini într-un acvariu uriaş de 10 milioane de litri de apă şi îl poţi vizita pe King Croc.

Crocodilul de aproape 800 de kilograme

King Croc (Regele Croc) este cel mai mare crocodil din Orientul Mijlociu şi unul dintre cele mai mari din lume. Un descendent al dinozaurilor, reptila cântăreşte peste 750 kg - cam cât 15 bărbaţi adulţi. Deocamdată, măsoară cinci metri, dar în următorii 50 de ani va continua să crească atât în greutate, cât şi în lungime.

King Croc, împreună cu partenera lui de 20 de ani, Queen Croc (Regina Croc), au fost aduşi în Dubai Mall (Emiratele Arabe Unite) tocmai din Australia, în 2014. Pe atunci, King Croc avea 40 de ani. Recent, cei doi au avut şi primii lor pui - 59 de ouă -, care au fost plasaţi la diverse parcuri zoologice din Emirate.

Pentru cei doi, Acvariul şi Grădina Zoologică Subacvatică din Dubai, aflate în incinta mall-ului imens, a construit un spaţiu ce imită habitatul crocodililor din Australia. Acesta include un lac de 150 de metri pătraţi, multă vegetaţie şi specii de păsări şi peşti cu care Queen şi King Croc sunt obişnuiţi.

Foto: oddviser.com