Floarea Steaua Crăciunului (Poinsettia) otrăvitoare: mit sau adevăr?

1 72306 original jpg jpeg

De Sărbători, nu trebuie să-ţi lipsească din casă plantele care înfloresc chiar în aceste zile festive. Una dintre ele este Steaua Crăciunului, cunoscută popular şi sub denumirea de Crăciuniţă.

Originară din Mexic,planta îşi schimbă culoarea frunzelor superioare în roşu,roz,galben sau crem în preajma Sărbătorilor. Potrivit unei legende,după ce mexicanii s-au creştinat,un copil sărac a vrut să-i ducă lui Dumnezeu o ofrandă.  Pentru că nu avea bani,băiatul a cules de pe drum câteva flori,care au înflorit în ziua de Crăciun. De atunci,planta a fost numită Crăciuniţă.

Se crede că este otrăvitoare

Nu se ştie încă de uunde a căpătat Crăciuniţa reputaţia de plantămortală,dar,mulţi cred că această credinţă provine din 1919,când moartea unei tinere fete a fost atribuită ingerării frunzelor de Crăciuniţă. De asemenea,unii oameni care sunt alergici la latex sunt,uneori,alergici la seva plantei,spun medicii,motiv pentru care se crede că ea este otrăvitoare.

Care este adevărul?

S-au făcut numeroase studii pentru a determina dacă Steaua Crăciunului este într-adevăr periculoasă pentru sănătate sau nu. Oamenii de ştiinţă au analizat un milion de cazuri în care oamenii au consumat plante non-alimentare şi,dintre acestea,peste 20.000 au mâncat frunze de Crăciuniţă.

96% dintre aceste persoane nu au necesitat îngrijiri medicale. Restul s-a confruntat doar cu greaţă şi vărsături. În aproape 100 de cazuri,copiii au mâncat cantităţi mari,dar nu s-au confruntat cu probleme de sănătate.

Trebuie sau nu să ne facem griji?

În general,în cazul în care un copil mănâncă o plantă necunoscută,este bine să consulţi medicul,pentru a fi sigură că planta consumată nu este otrăvitoare. Altfel,Crăciuniţa este o plantă uşor de întreţinut,numai bună să-ţi împodobească locuinţa în straie festive.Recente

dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg