Flori care înfloresc iarna. TOP 4 Cele mai frumoase

1 61872 original jpg jpeg

Credeai că doar în sezonul cald poţi admira cum plantele se îmbracă în straie colorate? Ei bine, nu-i aşa. Ţine cont de sfaturile noastre şi vei vedea că înfloresc şi în anotimpul rece. Iată 4 dintre cele mai frumoase flori care înfloresc iarna.

Doamnelor şi domnilor, intră în scenă florile care fac haz de cojocul aspru al iernii!

Flori care înfloresc iarna - Încântătoarea azalee

Simbol al feminităţii la chinezi, azaleea şi-a câştigat pe drept acest titlu preţios. Planta are flori simple sau bătute, grupate în nuanţe vii: roz, violet, alb şi roşu, care ies la iveală în sezoanele răcoroase ale anului. Îi merge bine în spaţii semiumbrite, la temperaturi de 22-25°C în timpul zilei şi 16-18°C noaptea.

N-o uda cu apă foarte rece, pentru că i se îngălbenesc frunzele, şi nici de la robinet, fiindcă nu suportă calcarul. Când înfloreşte, planta trebuie fertilizată cu soluţii minerale, o dată la două săptămâni.

Plante care înfloresc iarna - Crăciuniţa, rezistentă la frig

Crăciuniţa se află şi ea pe lista acelor flori care înfloresc iarna. I se mai spune şi „Nu mă deranja‟, fiindcă, dacă este mutată de la locul ei, nu mai înfloreşte în anul respectiv sau îi cad bobocii. Cactusul de Crăciun sau Crăciuniţa se mândreşte în perioada iernii, timp de 6-8 săptămâni, cu o paletă impresionantă de flori în nuanţe de roşu purpuriu, alb, roz, violet, portocaliu sau galben. Nu-i place lumina puternică, trebuie udată o dată la cinci-şase zile şi e bine s-o fereşti de temperaturile mai mari de 14°C.

Flori care înfloresc iarna - Panseluţele viu colorate

Panseluţele te vor bucura cu florile lor multicolore chiar şi în anotimpul rece. Deşi mici şi fragile, aceste flori care înfloresc iarna sunt foarte rezistente la condiţiile de mediu şi uneori supravieţuiesc îngheţului şi căderilor de zăpadă. Le poţi planta în jardiniere, cât mai înghesuite.

Găseşte-le un loc adăpostit, de exemplu un balcon închis, unde să fie lumină. Panseluţele preferă solul bine drenat, ce reţine umiditatea,şi îmbogăţit cu îngrăşământ. Le poţi uda câte puţin,de două ori pe săptămână.

Citeşte şi:

Lumina,(in)amica florilor

Cum să creşti azaleea

Flori care înfloresc iarna - Rafinatul cyclamen

Cyclamenul înfloreşte începând cu lunile septembrie-octombrie şi până în martie. Planta are aspectul unei tufe, cu flori albe, violet şi roşii. Pune-o să stea într-un loc răcoros, cu aer umed. Are nevoie de un sol bine drenat, cu multe substanţe nutritive.

Pământul din ghiveci trebuie menţinut umed cât timp are flori. Toarnă în farfuria de la ghiveci apă,lasă 20 de minute să intre bine în sol şi apoi îndepărtează surplusul. După ce au înflorit, tuberculii care formează rădăcina subpământeană intră în perioada de repaus. Ei îşi pierd frunzele şi, pentru a înflori din nou, se păstrează la umbră, în loc întunecos, şi se udă câte puţin în fiecare săptămână sau chiar mai rar.  

Info: Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de acele flori care înfloresc iarna, ai grijă să nu le aşezi în locuri în care sunt curenţi de aer rece.