FOTO Cele mai frumoase plante de interior care rezistă la întuneric. Le poţi pune în orice colţ al locuinţei

1 crin jpg jpeg

Dacă eziţi să cumperi plante de interior, deoarece apartamentul sau casa ta nu se bucură de lumină solară puternică, a sosit momentul să renunţi la acestă concepţie! Pe piaţă, există multe flori frumoase de interior, care nu au nevoie de soare pentru a rezista. Ele pot creşte cu uşurinţă şi la lumina indirectă sau chiar la lumina artificială.

O casă în care predomină florile poate fi locuinţa ideală. Nimic nu este mai plăcut decât mirosul natural al florilor şi energia pozitivă pe care un astfel de loc ţi-l transmite. De aceea, astăzi îţi propunem câteva plante, de interior, care îţi pot înfrumuseţa pe loc apartamentul sau casa. Avantajul lor este că le poţi pune oriunde, fără să te mai gândeşti la sursele de lumină. Aceste flori prosperă în lumina indirectă a soarelui şi, bonus, nu au nevoie de tăiere regulată!

Bambus norocos (Lucky Bamboo)

Lucky Bamboo sau Bambusul Norocos este o plantă decorativă ideală, atât pentru casă şi apartament, cât şi pentru zona de birou. Bambusul se vinde fie în ghiveci, fie în apă. Pe lângă faptul că nu are nevoie de lumină directă de la soare, această plantă necesită udare numai când pământul său este uscat la atingere. Un motiv în plus pentru a o cumpăra este că, potrivit credinţei feng shui, această plantă atrage energie pozitivă, în funcţie de numărul său de tulpini.

Citeşte şi: „Flori de apartament care rezistă în timp. Decorează-ţi casa cu plante mai puţin pretenţioase”

Crin de pace (Planta cu pânze albe)

Crinul păcii, cunoscut şi sub denumirea de Planta cu pânze albe, este o floare ideală de interior, deoarece purifică aerul. În plus, această plantă nu are nevoie de lumină directă de la soare pentru a rezista, (frunzele se pot deteriora de la prea multă lumină). Singurul lucru de care trebuie să te asiguri este că o uzi regulat.

Planta păianjen (Voalul miresei)

Numită şi Voalul miresei, Planta Păianjen este o opţiune excelentă pentru decorul casei. Datorită aspectului său cu frunze lungi, înguste şi colorate în verde şi alb, acestă floare o poţi pune fie în ghivecele de pe podea, fie în ghivecele suspendate. Pentru a rezista cât mai mult, trebuie să o ţii departe de lumina directă a soarelui şi să o uzi, în mod regulat.

Citeşte şi: „FOTO Plante care absorb umiditatea din casă. Înfrumuseţează locuinţa şi o purifică”

Bromelia

Ideală pentru interior, Bromelia se poate găsi într-o varietate de culori precum potrocaliu, roşu, roz, galben, violet, albastru etc. Avantajul acestei plante colorate este că prosperă chiar şi la umbră, în zone în care lumina este minimă. De fapt, expunerea sa la lumina excesivă poate provoca daune acestei plante. Se recomandă udarea la aproximativ 4-5 zile.

Potos (Iedera Diavolului)

Cunoscută şi sub denumirea de Iedera Diavolului, Potos este o plantă căţărătoare decorativă, care tolerează lipsa de lumină. Creşte rapid şi este ideală pentru decorul balconului, holului şi camerelor întunecate. Un alt avantaj este că această plantă poate purifica aerul. Pentru a rezista cât mai mult, este indicat să fie tăiată şi udată periodic.

Sursă foto: Pinterest, Shutterstock