Ghid pentru o casă cu aer sănătos în timpul iernii

1 79277 original jpg jpeg

Contrar aparenţelor, aerul rece din timpul iernii are un nivel scăzut de umiditate. Astfel, cu cât este mai frig afară, cu atât aerul din interior devine mai uscat. În plus, procesul de încălzire scade şi mai mult umiditatea, fapt ce reprezintă o provocare pentru sănătate. Circulaţia insuficientă, calitatea scăzută a aerului şi supraîncălzirea favorizează apariţia infecţiilor, gripei, iritaţiilor şi a răcelilor nesfârşite. CasoTeca îţi prezintă ghid pentru o casă cu aer sănătos pe timpul iernii.

Specialiştii Daikin, liderul mondial în domeniul sistemelor de climatizare pentru uz rezidenţial şi comercial, recomandă câteva reguli simple care contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului din interiorul casei şi la menţinerea stării de sănătate.

Lasă aerul să circule

Aerisirea încăperilor cu ferestrele complet deschise permite schimbul de aer dintre interior şi exterior în cel mai scurt timp posibil, fără răcirea pereţilor. Este recomandat ca pe timpul sezonului rece să deschizi ferestrele timp de 10-15 minute în fiecare cameră, atât dimineaţa, cât şi seara. Aerul proaspăt te va ajuta să te concentrezi întreaga zi şi să te odihneşti cum trebuie pe timpul nopţii.

Fii atent la întreţinerea sistemelor de încălzire

Ai grijă de sistemele de încălzire! Acestea trebuie verificate şi întreţinute de către experţi o dată pe an, iar schimbarea filtrelor de aer este recomandată cel puţin o dată la trei ani.