Greşeli de curăţare a aparaturii electronice

1 68431 original jpg jpeg

Când ai multe pe cap şi timpul drămuit, e mai bine să nu laşi curăţenia pe mai târziu când se adună foarte multe. În privinţa aparatelor casnice mici, a electronicelor e posibil să faci unele greşeli dacă te grăbeşti. Află cum să le eviţi!

Amâni curăţarea aparatelor pe interior

După ce macini cafea,nucă sau seminţe,pui la loc râşniţa cu gândul c-o s-o ştergi la următoarea folosire. Nu-ţi ia mai mult de 2 minute să cureţi interiorul aparatului de măcinat. E important să faci asta de fiecare dată,mai ales dacă-l foloseşti pentru mărunţirea mai multor alimente. Resturile se pot degrada,pot râncezi,îndeosebi în mediul umed din bucătărie,şi,în timp,poate apărea şi mucegai.   

Omiţi să speli lamele blenderului

Din diferite motive speli blenderul fără să scoţi lamelele,ceea ce poate duce la acumularea de mâzgă. E important să cureţi separate fiecare componentă a aparatului în parte,altfel rişti să faci sosuri sau sucuripe cât de delicioase,pe atât de periculoase pentru sănătatea ta digestivă.

Pulverizezi soluţie de curăţare pe ecrane

Orice-ar fi nu folosi soluţie lichidă direct pe aparatură,mai ales pe iphone ori pe ecranele LED şi LCD,pentru că le va deterioara. E mai sigur să foloseşti o lavetă cu microfibră pe care aplici o soluţie sau un gel special pentru electronice. Urmele de degete le poţi face să dispară şi cu şerveţele de curăţat destinate strict suprafeţelor moderne.

Ignori să dezinfectezi telecomanda

O folosesc intens aproape toţi ai casei şi totuşi nimeni nu-şi face timp s-o mai cureţe din când în când. E vorba despre telecomanda care adună praf dar şi bacterii,chiar şi grăsimi dacă ai un televizor în bucătărie. O dată pe săptămână ocupă-te de ea şi dezinfecteaz-o cu un şerveţel umed sau cu o cârpă moale pe care ai pulverizat soluţie de curăţareori un amestec de oţet cu apă. Dacă vrei s-o protejezi mai mult,înveleşte-o într-o punguţă alimentară transparentă.

Uiţi să scoţi firimiturile din tastatură

Dacă ştii că mănânci adesea în faţa computerului,ţine minte ca data viitoare când cureţi tastatura să elimini şi resturile uscate rămase în ea. Întoarce-o,bate-o puţin şi,cu mişcări în laterale scoate toate firimiturile. Apoi,dezinfectează cu un şerveţel umed special.