Haine vechi unde le dăm. Ce să faci cu cele pe care nu le mai porţi

haine vechi unde le dăm jpeg

Haine vechi unde le dăm. Ai în garderobă pantaloni sau rochii care s-au demodat, de care te-ai plictisit sau care nu-ţi mai vin? Nu te gândi să le arunci, când poţi să le găseşti cel puţin trei alte „utilizări”.

1. Haine vechi unde le dăm - Donează-le...

... la case de copii sau la aziluri de bătrâni.Interesează-te mai întâi dacă în adăposturile respective se primesc astfel de ajutoare,apoi du hainele,după ce le-ai spălat şi curăţat. E bine ca îmbrăcămintea care ajunge aici să fie încă purtabilă,să nu fie ruptă,descusută,cu nasturi sau fermoare lipsă.

2. Haine vechi unde le dăm - Dă-le de pomană...

... unor familii de nevoiaşi pe care le cunoşti,fie că stau în bloc cu tine,fie că locuiesc în cartier. Ceea ce nu-ţi mai place ţie pentru ei va fi foarte folositor. La fel,ai grijă ca hainele să fie în stare bună. Nu contează că sunt demodate,pentru cineva care nu-şi permite o cămaşă nouă,e foarte bună una mai veche,primită gratis.

3. Adu-le în pas cu moda

Dacă ai găsit în şifonier tricouri sau rochii pe care nu le-ai îmbrăcat decât de două ori şi acum nu le mai porţi fiindcă s-au demodat,să ştii că poţi să le faci un „upgrade” uşor şi rapid:spre exemplu,aplică pe bluze paiete,nasturi sau alte elemente decorative,după un model ales de tine. Coase-le folosind aţe în diverse culori,taie-le,colorează-le,fă orice-ţi trece prin cap. Scurtează rochiile,taie-le mânecile,evidenţiază-le talia. La final,vei fi foarte entuziasmată de „opera” ta unicat.

4. Haine vechi unde le dăm - Vinde-le pe internet

Există numeroase site-uri unde poţi face şi astfel de anunţuri,de genul „vând ieftin palton purtat de câteva ori,în stare bună”.Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi articolul respectiv,să-ţi faci un cont pe site-urile de profil,să postezi anunţul şi să aştepţi clienţii. Intră pe www.okazii.ro,www.micapublicitate.net,www.anunturigratuite.com,www.ebay.com sau,de ce nu,fă-ţi propriul site web unde să dai astfel de anunţuri şi de la alte persoane.

5. Transformă-le

„Bine,cu hainele în stare bună ştiu acum ce să fac. Dar cum rămâne cu vechiturile care n-ar mai fi de folos nimănui?”,te-ntrebi tu. Păi,le poţi transforma în diverse alte lucruşoare utile pentru casă:săculeţi pentru depozitat,feţe de pernă decorative,huse de acoperit alte obiecte,gentuţe de mână,hăinuţe pentru copii etc.

De ce e bine să ai o pisică în casă

6. Haine vechi unde le dăm - Du-le la magazinele second hand

Deşi majoritatea magazinelor care comercializează haine second hand le importă din alte ţări,poţi încerca să le faci o ofertă. Dar ar trebui să le vinzi cel puţin un kilogram de haine,ca să înţeleagă şi ei ceva din tranzacţie şi să rămâi şi tu cu ceva bani în buzunar.