Hohotele de râs pot face minuni pentru trup şi suflet

1 66060 original jpg jpeg

În timp ce multe obiceiuri te pot îmbolnăvi, râsul are un efect curativ uimitor asupra trupului şi sufletului tău. Este gratis, la îndemâna oricui şi se poate consuma fără limită la orice vârstă. Nu are instrucţiuni de folosire şi nu ai cum să dai greş atunci când apelezi la râs ca terapie alternativă.

Cum te poate ajuta râsul să fii mai sănătoasă?

Râsul este o soluţie naturală şi răspunsul la multe probleme de sănătate,şi a început să fie utilizat ca tratament încă de prin anii ’60. Astăzi se ştie că nimic nu acţionează mai rapid asupra organismului decât o doză bună de râs-ceea ce duce la crearea unui echilibruîntre trup şi spirit.

Ce se întâmplă în corpul tău,atunci când râzi?

Râsul sincer are capacitatea de a relaxa întregul corp şi de a-l proteja de efectele de stresşi tensiune. Muschii rămân relaxaţi până la 45 de minute după ce te-ai oprit din râs.

Râsul întăreşte sistemul imunitar

Râsul reduce cortizolul,un hormon de stres secretat de glanda suprarenală,care este responsabil pentru sistemul imunitar slăbit şi multe alte probleme.

Hohotele de râs eliberează hormonul fericirii-endorfina

În afară de a fi responsabil pentru starea de spirit,eliberarea endorfinei,proces care are loc în timp ce tu râzi cu poftă,va oferi,cel puţin pentru o vreme,un sentiment că totul este încă în regulă cu tine. Acest hormon are capacitatea de a reduce senzatia de durere,chiar dacă doar pentru câteva momente.

Râsulîmbunătăţeşte funcţia cardiacă şi vasele de sânge

O doză de râs va face minuni pentru sistemul cardiovascular. De altfel,râsul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui prin vene,scade tensiunea arterială şi,de asemenea,previne apariţia unor boli.

Vezi lucrurile în roz

Când zâmbeşti,te simţi mai bine în mod automat. Acest sentiment te va însoţi mult timp şi,ca urmare,ai puterea de a păstra o atitudine pozitivă şi de a te ocupa de problemele vieţii.

Râsul este leacul pentru durere,disperare şi autocompătimire. Este,de asemenea,un semn de speranţă,un mesaj universal de sprijin de la alţii,atunci când eşti într-o situaţie dificilă.