Iată ce poţi curăţa cu… maioneză!

1 65965 original jpg jpeg

Bună nu doar în salate de legume sau la aperitive, maioneza te ajută şi la curăţenie, ba şi-n situaţii în care nu mai scapi de diverse pete.

Aşa scoţi urmele de pe mobilă!

Nu cred că te-ai fi gândit că un alimentprecum maioneza are puterea de a scoate petele de pe mobilă. Ingredientele maionezei-oţet,ulei şi zeamă de lămâie-fac din ea o soluţie bună pentru lustruirea mobilei.

Pune-o la încercare atunci când copiii ­s-au lăsat duşi de val în timp ce colorau şi au murdărit biroul sau altă piesă de mobilier. Ia o bucată de vată sau un disc pentru demachiere,aplică  puţină maioneză,apoi freacă urmele de creion colorat de pe mobilerul din lemn. Pe urmă,aşteaptă cinci minute,pentru ca la final să ştergi cu o cârpă excesul de grăsime.

Prin acelaşi procedeu poţi scoate faţa unei măsuţe de cafea sau unei noptiere pe care au rămas urmele cănilor de ceai sau cafea.

Extrasfat pentru părinţi

Maioneza este ideală şi pentru scoaterea gumei de mestecat prinse în păr.

Maschează zgârieturile mobilei

Dacă vrei să te bucuri din nou de mobilă fără zgârieturi sau crăpături fine,las-o câteva zile acoperită cu un strat de maioneză. După aceea,nu mai trebuie decât să lustruieşti cu o cârpă moale. Este un truc de reţinut şi pentru curăţarea şi recondiţinarea podelelor din parchetdin lemn.

Scoate resturile de adeziv

Tot cu maioneză poţi să cureţi oglinzi,pahare şi urmele lipicioase rămase de la etichete pe sticle sau pe alte recipiente. Cu o bucată de pânză îmbibată în maioneză freci porţiunile cleioase,apoi cureţi de mai multe ori grăsimea,obţinând la final suprafeţe curate şi netede.

Face frunzele plantelor lucioase

Florarii folosesc adesea acest truc pentru a face plantele mai atrăgătoare:lustruiesc frunzele cu puţină maioneză. Pe o bucată de vată pune un strop de maioneză şi aplic-o pe frunze. Îşi vor păstra luciul mult timp,până la câteva săptămâni.