Idei de tablouri pictate special pentru casa ta

1 79748 original jpg jpeg

V-aţi mutat în casă nouă sau staţi mai demult acolo (mobilă deja aveţi), dar nu aţi decorat încă pereţii? Casei voastre îi lipseşte ceva! Ea nu trebuie să rămână aşa! CasoTeca a stat de vorbă cu artistul plastic Norica Veşcă-Popescu, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici din România, şi vă dă câteva sfaturi de amenajări interioare cu tablouri, pentru că în opinia dumneaei, fiecare cameră trebuie să aibă elemente de decor pe pereţi.

“Eu vă propun pentru camerele din locuinţă, tablourile mele pictate, iar pentru camera copilului, picturi/pereţi sau tablouri special pictate pentru ei. Fiecărei camere i se potriveşte unul sau mai multe stiluri din pictura mea. Veţi vedea că se schimbă nu doar aspectul peretelui, ci tot aspectul locuinţei, transformând un spaţiu mohorât, într-unul vesel si primitor”, spune Norica Veşcă-Popescu.

Livingul

Pentru un living dintr-o casă modernă, tablourile pot  fi in culori contrastante, vii, spărgând astfel monotonia. Iar pe pereţii unde nu e mobilă, neapărat picturile trebuie să aibă dimensiuni mari, dacă spaţiul vă permite. În zona tv puteţi face o compozitie din tablouri mai mici, înrămate sau nu.

Ca şi teme, alegeţi FLORI (orhidee, maci, magnolii) sau COMPOZIŢII ABSTRACTE, care pot completa stilul modernist, high-tech al livingului dvs. Se încearcă să se creeze o armonie între lucrările de pictură de pe pereţi si ce mai aveţi in jur (armonie cromatică, mare-mic). Există trucuri care pot mări vizual încăperea prin aşezarea tablourilor/perete.

Dacă amânaţi acest lucru, (să fie prinse în perete), pot fi puse pe poliţe, etajere, mai ales dacă au dimensiuni mici, alături de alte obiecte de decor. Orice variantă aţi alege, ele vor completa aspectul livingului, transformându-l într-unul special, personalizat.

Descoperă tablourile pictate special pentru fiecare cameră din casă pe casoteca.ro.