Îngrijirea încălţămintei. Principii de bază

1 64031 original jpg jpeg

Ai câteva perechi de încălţări care-ţi sunt foarte dragi şi ai vrea să nu se deterioreze niciodată? Ei bine, dorinţa ta se va transforma în realitate dacă vei aplica aceste reguli de îngrijirea încălţămintei. Principii de baza! 

Îngrijirea încălţămintei-protejează-i împotriva umezelii

Fie că este din piele sau din piele întoarsă este bine să-ţi fereşti papucii de ploaie. În comerţ se găsesc produse,care,odată aplicate,transformă încălţămintea în una impermeabilă. Nu este nevoie să o aplici zilnic,ci odată pe lună şi după fiecare ploaie.

Poartă încălţăminte de sezon

Când ai cumpărat balerinii ai fost convinsă că îi vei purta doar primăvara şi toamna,însă ei s-au potrivit de minune cu o rochiţă înflorată. Ei bine, căldura poate afecta pielea, care se va deteriora mai repede. Acelaşi lucru este valabil şi pentru pantofi, care nu rezistă foarte bine nici temperaturilor foarte scăzute.

Îngrijirea încălţămintei-dă-o cu cremă în mod regulat

Crema de ghete păstrează pielea moale şi îmbunătăţeşte aspectul pantofilor. Aplică doar cremă de culoarea pielii.

Schimbă flecurile

Mersul îndelungat pe jos,mai ales pe suprafeţe dure cum este piatra cubică sau asfaltul duce la uzarea flecurilor. Acestea se vor subţia şi în final vor cădea. Astfel,talpa se va uza mai repede,iar încălţămintea se va deteriora şi va trebui înlocuită.

Depozitează-i în mod corect

Evită să depozitezi încălţămintea în locuri însorite cum este balconul. Pielea se va întări de la căldură, în timp ce de la umezeală se va strânge. Totodată este recomandat să ştergi şi să dai cu cremă încălţămintea înainte să o pui la păstrare de la un sezon la altul.