Lista alimentelor care nu expiră

1 80470 original jpg jpeg

Data de expirare scrisă pe produsele alimentare este pusă acolo cu un scop, astfel încât să le mănânci fără să îţi facă rău. Se spune că depozitarea alimentelor în frigider ar putea duce la pierderea substanţelor nutritive, însă există câteva alimente care nu au termen de valabilitate şi care se păstrează foarte bine, şi anume:

Orezul alb (bio)

Orezul este un exemplu foarte bun de produs alimentar care are o durată mai lungă de valabilitate. Orezul alb poate rezista până la treizeci de ani, atâtat timp cât este depozitat în recipiente închise ermetic. El trebuie depozitat într-un loc unde temperatura este sub 20 de grade.

Laptele praf

Laptele praf este un produs lactat fabricat. Se face prin evaporarea laptelui şi uscarea acestuia. Laptele praf are o perioadă de valabilitate mult mai lungă decât laptele lichid şi nu este necesar să fie depozitat în frigider.

Fasolea uscată

Fasolea uscată are o durată mai lungă de depozitare şi nu se distruge uşor. Aşadar, dacă fasolea este ţinută într-un mediu uscat şi ferite de lumina soarelui, ea se poate păstra foarte mult timp.

Sosul de soia

Sosul de soia este cel mai des folosit în prepararea felurilor de mâncare chinezeşti - oferă aromă mâncării. O sticlă de sos de soia poate dura până la 2 ani dacă este depozitată doar în frigider. Dar, în general, sosul de soia este folosit în toate tipurile de mâncare, aşadar nu este nevoie să-l depozitezi în frigider.

Mierea

Mierea este un produs al naturii şi nu se distruge. Şi, datorită modului în care este prelucrată mierea de albine, durata de conservare este mult mai lungă. Mierea este, probabil, singurul aliment dulce care rezistă pentru totdeauna.

Zahărul

Pentru ca zahărul să poată fi folosit pentru o perioadă mai lungă, este foarte important să-l depozitezi într-un recipient care se închide ermetic.

Oţetul

Oţetul este şi el un produs alimentar care se menţine pentru o perioadă mai lungă. Acesta este motivul pentru care este folosit şi la murături. Aşadar, nu trebuie să-ţi faci griji dacă data de expirare a sticlei de oţet pe care o ai în dulap a trecut.