Alimente cu bulină, în funcţie de conţinut
Senatul a adoptat luni proiectul senatorului PDL D. Staicu privind etichetarea produselor alimentare cu buline, în funcţie de gradul de pericol pentru sănătate.
Proiectul prevede etichetarea alimentelor cu trei tipuri de buline:bulina verde pentru produsele alimentare sanatoase,care pot fi consumate zilnic fara sa prezinte risc pentru sanatate;bulina portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderatie;bulina rosie pentru produsele alimentare care contin substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.
Fiecare produs alimentar ar urma sa aiba pe eticheta o bulina cu diametrul de 1,5 centimetri,avand doar una din cele trei culori. Criteriile in baza carora se va decide ce culoare trebuie aplicata fiecarui produs vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii,care va avea in vedere factori precum gradul de pericol,tipul si cantitatea aditivilor alimentari din fiecare produs,se arata in propunerea legislativa.
Aceasta mai prevede si un termen de 60 de zile pentru intrarea in vigoare a legii dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Criterii pentru acordarea acestor buline vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii.