Odorizante de cameră făcute în casă

1 62823 original jpg jpeg

Nu e nevoie să-ţi cheltuieşti banii pe odorizantele din magazin, ca să beneficiezi de un aer împrospătat cu aromele tale preferate. Îţi poţi face singură odorizant de cameră. Uite cum!

Poţi face un odorizant simplu punând într-un vas coji de portocale,afine,cuişoare,câteva beţe de scorţişoară şi apă,cât două degete. Când este nevoie,înlocuieşte apa.

Cu parfum de rozmarin şi vanilie

Dacă îţi doreşti un odorizantcu parfum proaspăt,de curat,pune la fiert două ceşcuţe cu apă şi o crenguţă de rozmarin. Când fierbe pune puţin extract  de vanilie şi sucul de la o jumătate de lămâie. Pune şi coaja rasă de la o lămâie. Arată deosebit în vasul cu apa parfumată.

Cu aroma dulce – dulce

Faci un odorizant cu parfum dulce,care îţi răsfaţă simţurile,folosind câteva felii de portocale,câteva felii de ghimbir proaspăt şi o linguriţă de extract de migdale. Le pui pe toate într-un vas cu apă şi le dai la fiert.

Cu parfum tropical

Ia-ţi familia în vacanţă... fără să ieşi,de fapt,din casă. Într-o oală plină pe jumătate cu apă pui o lămâietăiată felii,ulei de cocos şi vanilie. Laşi ingredientele să fiarbă şi apoi pui lichidul parfumat şi feliile de lămâie într-un vas decorativ.

Cu parfum lemnos

Pune într-un vas cu apă câteva picături de esenţă de cedru sau de pin şi lasă ca apa să ajungă la punctul de fierbere. Dacă vrei să aibă un miros mai intens,poţi adăuga două mănunchiuri de frunze de dafin în lichidul parfumat.

Cu parfum care linişteşte simţurile

Îţi doreşti un odorizant cu aromă care linişteşte şi relaxează? Amestecă două linguriţe de lavandăuscată şi mărunţită,anason,nucşoară,cuişoare întregi şi scorţişoară într-o cratiţă cu apă. Fierbi amestecul la foc mic.