Planta care te răcoreşte vara

1 57985 original jpg jpeg

Atunci când simţi că nu mai ai aer din cauza zăpuşelii de afară, cauţi răcoarea unui umbrar. Mâna Maicii Domnului este o plantă care nu doar că-ţi va face grădina răcoroasă, ci şi una înmiresmată.

Are un parfum asemănător iasomiei

Mâna Maicii Domnului,cunoscută în întreaga lume sub numele de Locinera japonica,este una dintre cel mai des întâlnite plante agăţătoare. În multe locuri ale lumii se întâlneşte la tot pasul,motiv pentru care este considerată o plantă invadatoare. La noi în ţară este deosebit de apreciată pentru florile sale micuţe albe,dar şi pentru parfumul îmbătător,care te va relaxa la ceas de seară. Înfloreşte de la începutul lunii mai până toamna,iar la sfârşitul săptămânii va fi o plăcere să-ţi savurezi cafeaua de dimineaţă la umbra ei. Este o floare ideală pentru grădină,deoarece nu are nevoie de îngrijire specială,îi merge de minune în orice tip de sol şi rezistă atât la temperaturi ridicate,cât şi la geruri aspre.

Citeşte şi:

Iasomia de Madagascar,floarea fericirii

Floarea care aduce norocul

Cum o îngrijeşti

Chiar dacă ştie să-şi poarte singură de grijă şi se adaptă uşor în sălbăticie,pentru a te bucura cât mai des de florile sale parfumate şi să-i încurajezi creşterea,este bine să o uzi din când în când. Iarna îi poţi pune la bază un strat de frunze,iar în primimii ani de viaţă este bine să-i tai vârfurile,pentru că aşa încurajezi înmulţirea lăstarilor. Atunci când e nevoie asigură-te că are pe ce să se agaţe,şi prinde vărfurile lăstarilor de araci sau chiar de o scară veche. Pentru a-ţi înfrumuseţa grădina cu această floareeste bine să faci rost de butaşi,deoarece dacă apelezi la seminţe vei avea mult timp de aşteptat până să te bucuri de răcoarea oferită de ea.